Site icon NewsIT

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Φακούντο Πελίστρι μέχρι το 2028

21.08.2024 | 17:59
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Φακούντο Πελίστρι μέχρι το 2028

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι κι επίσημα ο Φακούντο Πελίστρι, αφού η “πράσινη” ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού μέχρι το 2028.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Φακούντο Πελίστρι υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, τετραετούς διάρκειας, με τους “πράσινους”. Άμεσα μάλιστα, αναμένεται να τεθεί και στη διάθεση του Ντιέγκο Αλόνσο, τον οποίο γνωρίζει καλά από την κοινή παρουσία τους στην Εθνική Ουρουγουάης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Φακούντο Πελίστρι με μετεγγραφή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο 22χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και έρχεται για να ενισχύσει το Τριφύλλι με το σπουδαίο ταλέντο του και τα εξαιρετικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Ο Πελίστρι γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2001 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Πενιαρόλ σε ηλικία 11 ετών. Σε ηλικία 17 ετών ο Πελίστρι έπαιξε για πρώτη φορά στους «μεγάλους» της Πενιαρόλ και προτού συμπληρώσει τα 18 του ήταν ήδη βασικός και αναντικατάστατος.

Τον Οκτώβριο του 2020 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας κερδίσει την… κούρσα με τους υπόλοιπους κορυφαίους συλλόγους, έκανε δικό της το next big thing του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου, δαπανώντας 8,5 εκατ. ευρώ. Στους «Κόκκινους Διάβολους» εντάχθηκε αρχικά στην Κ21 και εν συνεχεία τον Ιανουάριο του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στην ισπανική Αλαβές για να πάρει παιχνίδια.

Στην ομάδα της Primera Division έμεινε 1,5 χρόνο, κερδίζοντας σημαντικές εμπειρίες. Χάρη σε αυτές κλήθηκε στην εθνική Ουρουγουάης από τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, συμμετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και εν τέλει πήρε φανέλα βασικού στην τελική φάση που έγινε στο Κατάρ!

Επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2022, παίρνοντας τελικά χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα από τον Ιανουάριο του 2023. Χάρη στη δουλειά, την επιμονή και ασφαλώς το ταλέντο του, κατάφερε τη σεζόν 2023-24 να κερδίσει περισσότερες συμμετοχές, αγωνιζόμενος και στους ομίλους του Champions League. Τον Ιανουάριο του 2024 δόθηκε δανεικός στην ισπανική Γρανάδα όπου κατέγραψε 15 συμμετοχές και 2 γκολ.

Είναι ενεργό στέλεχος της εθνικής Ουρουγουάης, μετρώντας 26 συμμετοχές και 2 γκολ. Στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα ήταν βασική επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού Μαρσέλο Μπιέλσα στην πορεία που έκανε η Σελέστε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Καλωσορίζουμε τον Φακούντο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version