Πέμπτη, 1 Αυγ.
31oC Αθήνα

Ο ΠΑΟ το τρόπαιο  ο Άρης τη συμπάθεια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οταν το θεωρητικό αουτσάιντερ δείχνει μέσα στο γήπεδο τόσο δυνατή και δουλεμένη ομάδα, χάνοντας το τρόπαιο στις λεπτομέρειες τότε κερδίζει την καθολική συμπάθεια.

Οταν ο Κάκος σφύριξε για τελευταία  φορά στο ΟΑΚΑ, ο Άρης είχε κάνει περισσότερους φίλους. Θα μου πείτε τι να τους κάνει τους φίλους και τη συμπάθεια μια ομάδα που ήρθε στην Αθήνα με στόχο και πίστη ότι θα πάρει το κύπελλο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα. Οταν όμως καταλαγιάσει το πράγμα, στον Άρη πρέπει να βρουν τρόπους για να συντηρήσουν αυτή τη συμπάθεια. Να την μετατρέψουν σε εκτίμηση που αύριο μεθαύριο θα φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στις πυρακτωμένες εξέδρες τους.

Στα αγωνιστικά τώρα. Ο Παναθηναϊκός είναι άξια πρωταθλητής  και κυπελλούχος. Γεγονός είναι ότι κατάκτησε πι εύκολα το πρωτάθλημα απ’ όσο το κύπελλο κόντρα στον Άρη. Μια προσωπική ενέργεια ενός χαρισματικού παίκτη έκρινε το μέτριο παιχνίδι. Ο Λέτο σούταρε από μακριά, ο Σηφάκης γελάστηκε από τα δύο γκελ της μπάλας στο χορτάρι και τη μάζεψε από τα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι να μπει το γκολ, οι πράσινοι ήταν έξω από την περιοχή του κιτρινόμαυρου πορτιέρο. Φλυαρούσε χωρίς να γίνεται επικίνδυνος. Ούτε τη δυνατότητα αυτής της “φλυαρίας” θα είχε αν ο Μεχτί Ναφτί μπορούσε να αποδώσει στο δεύτερο ημίχρονο όπως στο πρώτο. Ο Άρης κόπηκε στη μέση κι έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό. Ομως, όπως φάνηκε, μετά το γκολ οι Θεσσαλονικείς είχαν περιθώρια να ανέβουν αγωνιστικά και να πιέσουν τον αντίπαλο. Το έκαναν με τη βοήθεια του Κούπερ από τον πάγκο κι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν.
Ο Κούπερ πήγε σε έναν ακόμα τελικό και τον έχασε. Θα είναι άδικο να μην αναφερθεί  πως σε όλες τις περιπτώσεις πήγε με τον θεωρητικά αδύναμο. Μας  παρουσίασε έναν Άρη που έπαιξε στα  ίσα τον πρωταθλητή κι έχασε το τρόπαιο σε μια λεπτομέρεια. Αξίζει όμως να αναφέρουμε κι άλλη μία. Ο Παναθηναϊκός πήρε παιχνίδι ενώ ο Σισέ ήταν εκτός αγώνα για ενενήντα λεπτά. Να που έγινε κι αυτό…
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε