Site icon NewsIT

Ο ΠΑΟΚ “φωταγώγησε” το πρωτάθλημα

21.02.2010 | 22:50
Ο ΠΑΟΚ “φωταγώγησε” το πρωτάθλημα

Ακόμα και τώρα παρά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι  και παρά το γεγονός ότι στο  εξής έχει το ευκολότερο πρόγραμμα, ο  ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί  επικρατέστερος για να πάρει το πρωτάθλημα.

“Εμποδίζουν” οι μικρές ως ανύπαρκτες παραστάσεις των παικτών του σχετικά με τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων και η αδυναμία του να πάρει άνετες νίκες κάνοντας επίδειξη δύναμης με σχετικά αδύναμους αντιπάλους. Κι έτσι όμως, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει σοβαρές ελπίδες να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αν γίνει αυτό θα συνιστά μια αθλητική ανατροπή πρώτου μεγέθους. Ο ΠΑΟΚ με τον μικρότερο  προϋπολογισμό και με διοίκηση χωρίς  κανέναν παράγοντα με οικονομική επιφάνεια, θα έχει επιβληθεί του  μόνιμου κυρίαρχου Σωκράτη Κόκκαλη  και του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού των πολλών οικονομικών παραγόντων και των φανταχτερών μεταγραφών.

Ο ΠΑΟΚ που στηρίζεται στον οβολό 11.000 μικρομετόχων και σε παίκτες που μαζί τους δεν ασχολήθηκαν  οι “αιώνιοι” του κέντρου, απειλεί  στ’ αλήθεια να πάρει το πρωτάθλημα.

Και μόνο που έφτασε ως εδώ αφήνει ελπίδες ότι μια  οργανωμένη διοίκηση (Ζαγοράκης – Βρύζας) ένας συνετός και δουλευταράς  προπονητής (Σάντος) μπορούν να μπουν  σφήνα στο δίδυμο της οικονομικής  ισχύος και ελέγχου του παρασκηνίου.

Αν τελικώς συμβεί, θα συνιστά μια ανανέωση του πρωταθλήματος για έναν λόγο παραπάνω. Γιατί ο Ζαγοράκης κι ο Βρύζας θα έχουν να διαχειριστούν επιπλέον έσοδα είκοσι εκατομμυρίων ευρώ που προστίθενται αυτομάτως από τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οσοι βλέπουν  τα τεκταινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα από τα κόκκινα ή τα πράσινα γυαλιά τους, σίγουρα δυσανασχετούν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οσο, όμως, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίζει το αήττητο σερί του  και οι “αιώνιοι” θα χάνουν βαθμούς  τόσο το ενδεχόμενο να φωταγωγηθεί  ο Λευκός Πύργος θα πλησιάζει.

Για ένα κουρασμένο πρωτάθλημα που αρχίζει και τελειώνει  στην Αθήνα και τον Πειραιά, η  ανανέωση είναι οξυγόνο ζωής. Η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ανοίγει νέους ορίζοντες. Κρίμα αν από αυτή το κέρδος που  θα προκύψει θα είναι μόνο το φιλί της ζωής στον μισοπεθαμένο Ολυμπιακό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version