Site icon NewsIT

Ο Πάτρικ Μπέβερλι θυμήθηκε την περίοδο στον Ολυμπιακό: «Οι οπαδοί μας έσπαγαν και πετούσαν καθίσματα, έριχναν κέρματα, έσκαγαν φωτοβολίδες»

31.05.2024 | 13:17
Ο Πάτρικ Μπέβερλι θυμήθηκε την περίοδο στον Ολυμπιακό: «Οι οπαδοί μας έσπαγαν και πετούσαν καθίσματα, έριχναν κέρματα, έσκαγαν φωτοβολίδες»

May 2, 2024; Indianapolis, Indiana, USA; Milwaukee Bucks guard Patrick Beverley (21) dribbles the ball while Indiana Pacers guard T.J. McConnell (9) defends during game six of the first round for the 2024 NBA playoffs at Gainbridge Fieldhouse. Mandatory Credit: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports

Ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού και νυν των Μιλγουόκι Μπακς, Πάτρικ Μπέβερλι, σχολίασε την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό και θυμήθηκε όσα έζησε στην καριέρα του στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.

Ο Μπέβερλι θυμήθηκε την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό και παρουσίασε σκηνές “ζούγκλας” στα ελληνικά γήπεδα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τα σπάνε στο ΣΕΦ. Παράλληλα, θυμήθηκε τη συνύπαρξή του με τον Σλούκα στους Πειραιώτες, ενώ αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Κέντρικ Ναν, μετά την κατάκτηση της Euroleague.

Οι δηλώσεις του Μπέβερλι

«Είχαμε 5-6 παίκτες που είχαν πάρει Ευρωλίγκα στον Ολυμπιακό τότε. Ο Σλούκας, που τώρα είναι MVP, δεν έπαιζε καθόλου τότε. Το ίδιο κι εγώ και ο Παπανικολάου. Έπρεπε να παλεύουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Δεν παίζαμε καθόλου, απλώς κάναμε δυνατές προπονήσεις κάθε μέρα. Πήρε την Ευρωλίγκα, μίλησα και με τον Ναν, που πήρε τον τίτλο εκεί. Ο Παναθηναϊκός πήρε την Ευρωλίγκα, εγώ ήμουν στον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι που το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει πολλά φώτα πάνω του τώρα και το αναγνωρίζει πολύς κόσμος.

Τότε, ο αντίπαλός μας ήταν ο Παναθηναϊκός. Είχε τον Διαμαντίδη και μεγάλους παίκτες που κάποιοι τώρα είναι προπονητές (σ.σ. Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους). Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα και οι οπαδοί μας έσπαγαν και πετούσαν καθίσματα. Πήγαινες να βαρέσεις βολές και σου έριχναν λέιζερ στα μάτια, σου πετούσαν κέρματα, με είχαν πετύχει στο κεφάλι, έσκαγαν φωτοβολίδες, μου έλεγαν μην πας από εκεί, θα σε φτύσουν… Μερικά από τα πιο τρελά πράγματα που μπορείς να δεις στο μπάσκετ. Δεν μπορείς να καταλάβεις, πρέπει να το ζήσεις».

Για τη σύγκριση μεταξύ ΝΒΑ και Ευρώπης: «Όλοι στην Ευρώπη θέλουν να παίξουν στο ΝΒΑ, γιατί είναι η καλύτερη λίγκα στον κόσμο, αλλά η βαρύτητα κάθε αγώνα στην Ευρωλίγκα είναι μεγάλη. Στην Ευρώπη φάγαμε πρόστιμο επειδή χάσαμε έναν αγώνα κανονικής περιόδου. “Μα κόουτς δεν έπαιζα καν, τι 10%;”. Είχα να παίρνω μπόνους 60.000 στην Ουκρανία, αλλά δεν τα είδα. Δεν μας πλήρωσαν. Μου χρωστάνε το ψωμί μου. Σε κάποιες νίκες μάς έδιναν μπόνους σε μια μικρή σακούλα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version