Πέμπτη, 1 Αυγ.
31oC Αθήνα

O Σισέ τον οδηγεί με ασφάλεια…

O Σισέ τον οδηγεί με ασφάλεια…

Σιγά – σιγά η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος. Η Λάρισα που καιγόταν για βαθμούς ούτε που μπόρεσε να ανησυχήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.

“Τζάμπα” η πυρακτωμένη εξέδρα και το λασπωμένο τερέν που λογικά θα δυσκόλευε την πιο τεχνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια για αμφισβητήσεις. Έδειξε από την αρχή ποιος είναι κυρίαρχος και στο συγκεκριμένο γήπεδο και στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του καθήλωσαν τη Λάρισα στην περιοχή της και πολιόρκησαν το τέρμα του ικανότατου γκολκίπερ Βιέρα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τον αέρα της υπεροχής και με την βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα μπει το γκολ και θα έρθει η νίκη. Πιο πολύ φάνηκε να τον προβληματίζουν οι εκδηλώσεις των οπαδών με τα καπνογόνα και τις κροτίδες παρά οι παίκτες του Ουζουνίδη μέσα στο γήπεδο. Δύο “χάδια” της μπάλας από τον Σισέ σε δύο φαλτσαριστές σέντρες του Σπυρόπουλου επισφράγισαν την “πράσινη” ανωτερότητα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ επανήλθε στα γκολ κι ο Παναθηναϊκός στις νίκες. Μπορεί και να είναι τυχαίο. Όμως κάθε φορά που βρίσκει τον δρόμο ο Γάλλος, ο Παναθηναϊκός μετουσιώνει την υπεροχή του σε νίκη. Η καθολική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού σε ένα λασπωμένο τερέν δίνει τροφή για γενικότερα συμπεράσματα.

Κι ένα από αυτά είναι όπως θα πρέπει να αγχωθεί περισσότερο από τους διώκτες του για να στραβοπατήσει. Στα ματς με Άρη και ΑΕΚ ήταν καλύτερος χωρίς να μπορεί να βάλει το γκολ της νίκης. Στο Αλκαζάρ όχι μόνο ήταν καλύτερος αλλά έκανε τη Λάρισα να υποφέρει κάθε φορά που έβγαινε στην επίθεση. Ο Νιόμπλιας κράτησε την ομάδα του μακριά από τον χορό της αμφισβήτησης που είχε στηθεί μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του το ανταπέδωσαν παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στο λασπωμένο “Αλκαζάρ”. Τώρα με το ηθικό στα ύψη παίκτες και προπονητής ετοιμάζονται να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, στην Τούμπα και το ΟΑΚΑ με τους δύο (κατ’ όνομα) ανταγωνιστές του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε