Τετάρτη, 31 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο Σόλα Σορετίρε είναι κι επίσημα παίκτης του ΠΑΟΚ

Ο Σόλα Σορετίρε είναι κι επίσημα παίκτης του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σόλα Σορετίρε, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο Σόλα Σορετίρε ήταν μέλος της δεύτερης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και διεθνής με τις “μικρές” εθνικές της Αγγλίας, όπου και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, με τον ΠΑΟΚ να τον αποκτά με κανονική μετεγγραφή μέχρι το 2028.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Σόλα Σορετίρε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2028.

Ο Σόλα Σορετίρε γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2004 στο Νιούκαστλ της Αγγλίας και έχει καταγωγή από τη Νιγηρία. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις τοπικές ακαδημίες του Νιούκαστλ, πριν μετακομίσει στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ανέδειξε το ταλέντο του και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους παίκτες του συλλόγου. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 21 Φεβρουαρίου 2021 σε έναν αγώνα Premier League εναντίον της Νιούκαστλ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σορετίρε συμμετείχε σε πέντε αγώνες, δύο ευρωπαϊκούς σε Champions League και Europa League και τρεις στην Premier League, δείχνοντας τις δυνατότητές του και την ικανότητά του να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Τον Μάιο του 2023, δόθηκε ως δανεικός στην Μπόλτον, με τη φανέλα της οποίας μέτρησε 16 συμμετοχές, ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο Σόλα Σορετίρε έχει επίσης εκπροσωπήσει τις εθνικές ομάδες νέων της Αγγλίας, από την U15 έως την U19, καταγράφοντας συνολικά οκτώ εμφανίσεις και μοιράζοντας δύο ασίστ.

Ο νεαρός επιθετικός είναι έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα.

Καλή επιτυχία Σόλα!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε έτσι μία ακόμη μετεγγραφή.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις