Τετάρτη, 26 Ιουν.
29oC Αθήνα

Ο Στέργιος Μπίλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό υγρού στίβου

Ο Στέργιος Μπίλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό υγρού στίβου

Ο Στέργιος Μπίλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50μ πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Στέργιος Μπίλας κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με χρόνο 23.15 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μιμούμενος τον Απόστολο Παπαστάμο που αναδείχθηκε χθες (17/6) πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστριακός Σιμόν Μπούχερ με 23.19 και τρίτος ο Τσέχος Ντάνιελ Γκράτσικ με 23.26, ενώ το θεωρητικό φαβορί, ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο (πρωταθλητής Ευρώπης το 2021), περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.

Ένα χρόνο αφότου κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Κ23, στο Ευρωπαϊκό του Δουβλίνου, ο Μπίλας πήγε ένα βήμα παραπάνω. Παρότι κολύμπησε λίγο πιο αργά σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ (23.06) που πέτυχε στον ημιτελικό, το 23.15 ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο και τη σημαντικότερη επιτυτχία της καριέρας του ως τώρα. Ηδη από το ξεκίνημα της 2ης ημέρας, η Ελλάδα κατακτά δεύτερο χρυσό, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ είναι και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα (το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο χώρες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών).

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. πεταλούδα ανδρών:

1. Στέργιος Μπίλας (ΕΛΛΑΔΑ) 23.15

2. Σιμόν Μπούχερ (Αυστρία) 23.19

3. Ντάνιελ Γκράτσικ (Τσεχία) 23.26

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις