Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ο Ταξιάρχης Φούντας ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ

Ο Ταξιάρχης Φούντας ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ
Eurokinissi

Ο επαναπατρισμός του Ταξιάρχη Φούντα είναι γεγονός, με την ΠΑΕ ΟΦΗ να ανακοινώνει την απόκτηση του Έλληνα επιθετικού.

Ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ είναι με κάθε επισημότητα ο Ταξιάρχης Φούντας, με τον 29χρονο Έλληνα επιθετικό να υπογράφει διετές συμβόλαιο στους Κρητικούς.

Ο Ταξιάρχης Φούντας θα αγωνιστεί με το Νο 19 στην φανέλα και επαναπατρίζεται, μετά από αξιοσημείωτη καριέρα σε Σαλτσμπουργκ, Ραπίντ Βιέννης, DC United και Τράμπζονσπόρ. Πρώτη του ομάδα ήταν η ΑΕΚ, αποχωρώντας όμως μετά τον υποβιβασμό της.

“Ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου” σχολίασε ο διεθνής επιθετικός, αιτιολογώντας την απόφασή του να πάει στον ΟΦΗ.

“Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα ότι αυτό είναι το ιδανικό μέρος για εκείνον και δεν θα τον άφηνα να πάει πουθενά αλλού” σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

“Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος θα αγωνίζεται με τα «ασπρόμαυρα» για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο 29χρονος εν ενεργεία διεθνής επιθετικός, γεννημένος στο Μεσολόγγι στις 4 Σεπτεμβρίου 1995, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Αυστρίας με την Salzburg (2013-14), ενώ έχει 20 συμμετοχές και 4 γκολ σε Champions League, Europa League και Conference League.

Μετρά τις περισσότερες συμμετοχές της καριέρας του με την Rapid Vienna, την φανέλα της οποίας φόρεσε σε 91 αναμετρήσεις, με απολογισμό 45 γκολ και 19 ασίστ.

Έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα MLS με την DC United (38 συμμετοχές, 18 γκολ), αλλά και στην Τουρκία με την Trabzonspor (35 συμμετοχές, 6 γκολ, 2 ασίστ), ενώ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, στην Ελλάδα φόρεσε τα χρώματα της ΑΕΚ (35 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ), του Αστέρα Τρίπολης (24 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ) και του Πανιωνίου (56 συμμετοχές, 6 γκολ, 8 ασίστ).

Ο Ταξιάρχης Φούντας έχει χριστεί διεθνής με όλες τις μικρές ηλικιακά ομάδες της χώρας μας, ενώ μετρά 18 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών.

Ταξιάρχη, καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΟΦΗ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις