Τετάρτη, 31 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Θόδωρος Τσελίδης νίκησε τον Αράμ Γκριγκοριάν και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Θόδωρος Τσελίδης νίκησε τον Αράμ Γκριγκοριάν και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Θόδωρος Τσελίδης νίκησε στο golden score με 10-0 τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πρώτο παιχνίδι των ρεπεσάζ των 90 κιλών στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων και πλέον θα αγωνιστεί στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος.

Παρότι μία ποινή του στέρησε τη νίκη από την κανονική διάρκεια, ο Θόδωρος Τσελίδης ήταν… λιοντάρι και στο golden score κόντρα στον Αράμ Γκριγκοριάν και κατάφερε να πάρει τον πόντο και τη νίκη, κερδίζοντας την πρόκριση για τον τελικό του ρεπεσάζ ων 90 κιλών στο τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μία νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Έλληνας αθλητής θα “μονομαχήσει” σε λίγη ώρα με τον Ισπανό, Τριστάνι Μοσακλισβίλι, για το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος, το οποίο και θα είναι το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο ίδιος ο Τσελίδης δήλωσε τα εξής: «Είναι όνειρο κάθε αθλητή να παλέψει για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένας τελευταίος αγώνας, θα δώσω τα πάντα, ό,τι έχω και δεν έχω. Πιστεύω πως θα πάμε καλά. Έτσι είναι το τζούντο. Θα είναι το πρώτο μετάλλιο και για την Ελλάδα, αλλά και για μένα».

Ο Τσελίδης έχασε με παράπονα την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, στην ήττα του από τον Γάλλο Μαξίμ Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις