Site icon NewsIT

Ο θρόνος περιμένει τον “ερυθρόλευκο” βασιλιά

11.05.2013 | 11:45
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό και άφησε ξανά την Ευρώπη με το στόμα ανοιχτό. Το ολοκληρωτικό μπάσκετ, η υπόκλιση των Ρώσων και η Ρεάλ που περιμένει τον “βασιλιά”.

Κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε πει “ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή”. Η φράση αυτή δικαίωσε όσους δεν βιάστηκαν να ξεγράψουν τον Ολυμπιακό κόντρα στο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ. Έχει μπάτζετ 35 εκατ. ευρώ, είναι διψασμένη για εκδίκηση, φέτος έχει και προπονητή. Καλά όλα αυτά, αλλά οι Αγγελόπουλοι παραδίδουν μαθήματα τα τελευταία χρόνια για το πως φτιάχνεται μια ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία και έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για το δημιούργημα τους. Με μπάτζετ κάτω από το 1/3 της ρωσικής ομάδας, με έναν Έλληνα, πρωτάρη σε τέτοιο επίπεδο, προπονητή και πολλούς νεαρούς παίκτες είναι μια ανάσα από το να κατακτήσουν για δεύτερι σερί χρονιά την Ευρώπη. Κάτι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει μόνο η Γιουγκοπλάστικά και η Μακάμπι.

Το βράδυ της Παρασκευής η αρκούδα έμοιαζε… γατάκι μπροστά στα λιοντάρια του Ολυμπιακού. Η φάση ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, με την διαφορά στους 17 πόντους και τον Χάινς να σέρνεται στο παρκέ για να πάρει ένα ριμπάουντ είναι η χαρακτηριστική εικόνα του αγώνα και του Ολυμπιακού που έχει φτιαχτεί από ατσάλι τα τελευταία δύο χρόνια. Όλοι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ παραδέχθηκαν την ανωτερότητα των “ερυθρόλευκων”, ενώ ο Μεσίνα, λίγο μετά το τέλος του ματς και έχοντας γνωρίσει την πρώτη του ήττα μετά από 9 ημιτελικούς στην καριέρα του, δήλωνε πως ακόμα δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει.

Φανταστείτε το έργο απ΄την… ανάποδη και τι δήλωση αυτή να την είχε κάνει ο Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός απέδειξε ότι αξίζει να κάθεται στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης και άνοιξε τον δρόμο και για άλλους συναδέλφους του.

Η επόμενη μέρα στο στρατόπεδο των Πειραιωτών έχει ξεκούραση. Αυτό που χρειάζεται είναι να αδειάσουν το μυαλό τους από τον ημιτελικό και να επικεντρωθούν στον τελικό της Κυριακής.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τρομάζει κανέναν, αλλά έχει σαφώς πιο πολύ ενέργεια από την ΤΣΣΚΑ. Παρόλαυτα, Ρεάλ είναι αυτή που φοβάται. Γιατί; Ρωτήστε τον Ιωαννίδη…

Final-4: Το top-5 των ημιτελικών (VIDEO)

Την “έλιωσε” και την έκανε… πελάτισσα – Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Η Ρέαλ στο δρόμο του Ολυμπιακού 18 χρόνια μετά

Μεσίνα: Με κλώτσησε στον… πισινό ο Μπαρτζώκας

Τεόντοσιτς: Το χειρότερο ματς της καριέρας μου

Αγγελόπουλοι: Να κάνουμε το repeat – Η δικαίωση του Μπαρτζώκα

Σπανούλης: Ο καλύτερος αγώνας μας

Στιγμές από την επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version