Πέμπτη, 12 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη
eurokinissi

Ο Τζιμπρίλ Σισέ βρίσκεται ενώπιον των γαλλικών αρχών, καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, με τον ίδιο να κινδυνεύει να πάει φυλακή.

Δικαστήριο της Μπαστιά δίκασε τον Τζιμπρίλ Σισέ, αναφορικά με φορολογικές απάτες και για ξέπλυμα χρήματος, με τον παλαίμαχο Γάλλο ποδοσφαιριστή μάλιστα να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Σισέ αφορούν μία ανώνυμη εταιρία, την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος, για τα έσοδα του ως DJ και σχολιαστής στην τηλεόραση.

Η νομική έρευνα άρχισε όταν η εταιρεία του υποχρεώθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση το 2020. Ο συνδεδεμένος τρεχούμενος λογαριασμός οφείλει 550.000 ευρώ, γεγονός που συνιστά, σύμφωνα με την εισαγγελία, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας. Η εισαγγελία θεωρεί ότι δεν δήλωσε το ποσό αυτό στην εφορία και γι αυτό τον λόγο, ο Σισε κατηγορείται για φορολογική απάτη.

Παράλληλα, το δικαστήριο κατηγορεί τον Γάλλο και για φορολογική οφειλή ύψους 230.000 ευρώ, όπως και για απόκρυψη ΦΠΑ και δήλωσης εταιρικού φόρου. Την ώρα της έρευνας ο πρώην ποδοσφαιριστής δήλωνε μηνιαίο εισόδημα 10.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος του Σισέ από την μεριά του αμφισβητεί οποιαδήποτε σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του πελάτη του. «Δημιούργησε αυτήν την εταιρεία δικαιωμάτων εικόνας και δεν έχει τις δεξιότητες να διαχειριστεί την επιχείρησή του. Είναι μια πολύ μικρή επιχείρηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού δεν υπάρχει φορολογική απάτη. Είχε δυσκολίες με τη λογιστική εταιρεία που δεν διαχειρίστηκε καλά τον φάκελο και δεν τον ενημέρωσε αμέσως».

Η απόφαση για την ποινή του Σισέ θα παρθεί στις 13 Νοεμβρίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις