Site icon NewsIT

Ο Τζοέλ Εμπίντ τιμήθηκε από το Καμερούν για το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

15.08.2024 | 13:09
Ο Τζοέλ Εμπίντ τιμήθηκε από το Καμερούν για το χρυσό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Paris 2024 Olympics - Basketball - Men's Victory Ceremony - Bercy Arena, Paris, France - August 10, 2024. Gold medallist Joel Embiid of United States bites his medal. REUTERS/Evelyn Hockstein

O Τζοέλ Εμπίντ μπορεί να πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, ωστόσο το Καμερούν θέλησε να τιμήσει τον γνωστό μπασκετμπολίστα με το μετάλλιο του Διοικητή του Τάγματος της Ανδρείας.

Συγκεκριμένα λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και την πρώτη θέση που κατέλαβε με τις ΗΠΑ, ο Τζοέλ Εμπίντ βρέθηκε στο Καμερούν, όπου ο πρόεδρος της χώρας θέλησε να του δώσει ένα τιμητικό βραβείο.

Συγκεκριμένα ο μπασκετμπολίστας των Φιλαδέλφεια Σίξερς, πήρε το μετάλλιο του Διοικητή του Τάγματος της Ανδρείας, ένας τίτλος που δίνεται μόνο σε όσους καταφέρνουν κάτι αξιοσέβαστο σε τομείς όπως οι τέχνες, η επιστήμη, το εμπόριο και ο αθλητισμός. 

Άλλωστε ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπικούς Αγώνες δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρή υπόθεση…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμπίντ, μπορεί να αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ωστόσο ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 16 του στο Καμερούν. 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version