Αθλητικά

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό του αθλητισμού και της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο πασίγνωστος ηθοποιός, Ζαν Πολ Μπελμοντό έφυγε σε ηλικία 88 ετών, έχοντας αφήσει το.. ίχνος του και στον αθλητισμό. Πυγμαχία, τένις και… ποδόσφαιρο με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η έβδομη τέχνη έχασε μια από τις πιο γνωστές μορφές της, που -όμως- είχε και μια έντονη παρουσία στον αθλητισμό. Ο «γοητευτικός άσχημος» του γαλλικού κινηματογράφου, Ζαν Πολ Μπελμοντό “έφυγε” στα 88 του χρόνια, έχοντας κάνει αισθητή την παρουσία του σε πυγμαχία, τένις και ποδόσφαιρο.

Στα χρόνια του λυκείου, του άρεσε να παίζει ως τερματοφύλακας, αλλά τελικά τον κέρδισε το θέατρο, καθώς εγκατέλειψε το άθλημα για να αφοσιωθεί στο… σανίδι.

Αργότερα, στη δεκαετία του 1960, για να διασκεδάσει στον ελεύθερο χρόνο του, δημιούργησε τη δική του ομάδα, που ονομάζεται “Polymusclés”.

Μπορεί να λάτρευε το ποδόσφαιρο, αλλά η αγάπη του εκδηλωνόταν στον αθλητισμό γενικότερα. Υπήρξε άλλωστε πυγμάχος. Σαν ταλαντούχος αθλητής, σταμάτησε από την πυγμαχία όταν είδε στον καθρέπτη το πρόσωπό του να αλλάζει, ενώ έπαιζε σποραδικά τένις, έχοντας και παρουσία και στις εξέδρες του Roland Garros.

Ο Μπελμπντό συνέδεσε το όνομα του και με το ποδόσφαιρο. Ήταν γνωστός για το πάθος του για τη.. στρογγυλή θεά. Στη δεκαετία του ’70, μάλιστα, και ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, ο “Μπεμπέλ” συμμετείχε στη δημιουργία της Παρί Σεν Ζερμέν μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, βοηθώντας τον Ντάνιελ Χέχτερ στη χρηματοδότηση του φιλόδοξου έργου.

Το Παρίσι άλλωστε «υπέφερε» από την απουσία ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού συλλόγου και ο Μπελμποντό το πήρε πάνω του…

Η συμμετοχή του δεν αρκέστηκε στη γένεση της Παρί. Παρέμεινε μεγάλος θαυμαστής του συλλόγου για το υπόλοιπο της ζωής του, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη συχνή παρουσία του στον VIP χώρο του «Parc des Princes». Ακόμα και όταν δεν ήταν καλά στην υγεία του, μετά το εγκεφαλικό του επεισόδιο το 2001, κατάφερνε να δίνει το παρών στους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

Ο Μπελμοντό δεν έχανε αναμέτρηση της ομάδας της καρδιάς του και είχε παρακολουθήσει από κοντά το νικηφόρο έπος στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996, όταν η Παρί το κατέκτησε για πρώτη φορά στην Ιστορία της (1-0 της Ραπίντ Βιέννης στον τελικό).

Ο Μισέλ Ντενισό, ο πρόεδρος της ομάδας, ήταν ο «κολλητός» του και μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ήταν από τους πρώτους που του απέδωσαν φόρο τιμής, υπογραμμίζοντας ότι «στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν στο σπίτι του».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση των πρωτευουσιάνων ήταν αναμενόμενη…

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paris Saint-Germain (@psg)

Πληροφορίες: ΑΠΕ

 

 

Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα