Σάββατο, 28 Σεπτ.
29oC Αθήνα

ΟΦΗ – Άρης 0-2: Τον νίκησε και στην Κρήτη και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

ΟΦΗ – Άρης 0-2: Τον νίκησε και στην Κρήτη και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας
ΦΩΤΟ Intime

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Άρης, μετά και τη νίκη που πέτυχε στην έδρα του ΟΦΗ (2-0). Οι Θεσσαλονικείς πήραν το “εισιτήριο” με συνολικό σκορ 4-1. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν από το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τη διπλή φάση του 10ου λεπτού να είναι χαρακτηριστική της εικόνας του αγώνα. Ο ΟΦΗ επιτέθηκε με αρκετούς παίκτες στην περιοχή του Άρη και βρήκε ένα σουτ από καλή θέση για τον Μεγιάδο, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε με τις γροθιές, για να φύγουν οι “κίτρινοι” αμέσως στην αντεπίθεση. Ο Καμαρά βρέθηκε μάλιστα απέναντι από τον Βάτερμαν, αλλά παρότι πρόλαβε την μπάλα, δεν κατάφερε να πλασάρει από κοντά.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να “πιέζει”, αλλά ο Άρης βρέθηκε πάλι κοντά στο γκολ στο 17′, με τον Καμαρά να φεύγει ξανά στην κόντρα, αλλά να καθυστερεί να σουτάρει και να κόβεται από τον Βούρο.

Μετά το πρώτο 25λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Κρητικούς να έχουν την κατοχή, αλλά να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αντίθετα, “κυριάρχησαν” τα πολλά φάουλ, με ένα από αυτά να αλλάζει και τα δεδομένα του αγώνα στο 44′. Ο Μεγιάδο έκανε ένα τάκλιν από πίσω στον Καμαρά και ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα, την οποία μετέτρεψε σε κόκκινη κάρτα, αφού είδε ξανά τη φάση στο VAR.

Ο ΟΦΗ έμεινε έτσι με 10 παίκτες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ενώ χρειαζόταν δύο τέρματα για να “κλέψει” την πρόκριση από τους Θεσσαλονικείς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Άρη, αφού έφτασε στο γκολ που έψαχνε. Στην προσπάθεια του να διώξει μια σέντρα, ο Μαρινάκης βρήκε άθελα του την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το 0-1.

Παίζοντας με παίκτη περισσότερο ο Άρης προσπάθησε να “χτυπήσει” τον ΟΦΗ, έχοντας κάποια καλά σουτ προς την εστία του Βάτερμαν. Στην πρώτη τους καλή στιγμή στην επανάληψη (57′) οι γηπεδούχοι είδαν τον Κουέστα να “βγάζει” την κοντινή κεφαλιά του Τοράλ.

Παρά κάποιες αναλαμπές του ΟΦΗ (στο 77′ ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Στάικου) ο Άρης διαχειρίστηκε σωστά τα επόμενα λεπτά και έφτασε στη νίκη στο “Γεντί Κουλέ” και στην πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας φτάνοντας στο τελικό 0-2 με το τέρμα του Καμαρά στο 81′.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις