Δευτέρα, 16 Σεπτ.
22oC Αθήνα

ΟΦΗ – Άρης 3-2: Νίκησε δύσκολα και ανέβηκε στην 4η θέση στη Super League

ΟΦΗ – Άρης 3-2: Νίκησε δύσκολα και ανέβηκε στην 4η θέση στη Super League

ΟΦΗ και Άρης μας έδωσαν μια.. ματσάρα, με τους Κρητικούς να επικρατούν στο «Γεντί Κουλέ» με 3-2 και να ανεβαίνουν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Δυο πέναλτι έκανε ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Μορόν πέτυχε ισάριθμα γκολ.

Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ κόντρα στον Άρη με σκορ 3-2. Μετά από 4 αγωνιστικές στη Super League οι Κρητικοί έχουν επτά βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τους Θεσσαλονικείς, που έμειναν στους 5 βαθμούς.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τον Άρη να πιέζει αρκετά ψηλά, να έχει δοκάρι στο 5′ με σουτ του Σίστο και τον ΟΦΗ να ανταποκρίνεται στη συνέχεια περίφημα με καλό build-up παιχνίδι.

Με τα λεπτά να περνάνε, οι Κρητικοί άρχισαν να ανεβάζουν «στροφές» και στο 11’ ο Γιούνγκ δεν μπόρεσε εξ επαφής να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το μομέντουμ και στοχεύοντας την πλευρά του Μοντόγια κέρδισαν πέναλτι στο 19’, σε ανατροπή του Νους. Ο Γιούνγκ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Ο Άρης προσπάθησε να βρει «αντίδοτο» στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχος, αλλά δεν το κατάφερε, με τον Μορόν να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Ο ΟΦΗ έριξε τους ρυθμούς στη συνέχεια, αλλά ήταν αυτός που πλησίασε σε δεύτερο γκολ, πριν βγει το πρώτο ημίχρονο (44’). Ο Νους βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Κουέστα τον νίκησε.

Ο Άρης έβγαλε ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μανού Γκαρθία να τον βοηθάει, να κερδίσει μέτρα. Στο 55’ ο Μορόν έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά. Δυο λεπτά μετά, ο ΟΦΗ έφτασε στο 2-0. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε στη συνέχεια διορθωτικές κινήσεις βάζοντας τον Φετφατζίδη στη θέση του Σίστο και τον Μοντσού στη θέση του Νταρίντα. Στο 68’ ο Άρης έφτασε στη μείωση του σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε χέρι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Μορόν έκανε το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση.

Ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια και πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση (πλησίασε στο 72′ με την άστοχη κεφαλιά του Φαμπιάνο). Στο 83’ όμως ο Σαλσέδο έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ, κάνοντας το 3-1 με έναν «κεραυνό».

Ο Άρης έδωσε και πάλι ενδιαφέρον στο ματς. ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μορόν, διαιτητής και VAR έδωσαν πέναλτι και ο Ισπανός επιθετικός στάθηκε και πάλι εύστοχος για το τελικό 3-2. Οι Θεσσαλονικείς “πολιόρκησαν” την περιοχή του ΟΦΗ στα λεπτά που απέμειναν, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Χριστογεώργο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, μετά το πλασέ του Σαμόρα.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης (78′ Κουτενάκης), Μπαΐνοβιτς, Νους (73′ Σαλσέδο), Φούντας (73′ Μπάκιτς), Σενγκέλια (90’+1 Ριέρα), Γιουνγκ (90΄+1 Καραχάλιος)

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (74′ Βέλεθ), Μοντόγια, Σιφουέντες (89′ Σαμόρα), Νταρίντα (65′ Μόντσου), Σίστο (65′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Ντιαντί (46′ Σαβέριο), Μορόν

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις