Σάββατο, 28 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Οι “εμφύλιοι” στους τελικούς του Champions League (VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ρεάλ και Ατλέτικο κοντράρονται στις 28 Μαΐου σε έναν τελικό που θα χωρίσει στα… δυο την Ισπανία και τη Μαδρίτη. Για έκτη φορά στην ιστορία του Champions League, δύο ομάδες από την ίδια χώρα θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια Ρεάλ και Ατλέτικο θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Champions League, χωρίζοντας και πάλι την Μαδρίτη σε δυο “κομμάτια”.

Στα 61 χρόνια της διοργάνωσης, αυτή θα είναι η έκτη φορά που ομάδες από την ίδια χώρα θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ είναι και οι μοναδικές που το καταφέρνουν από την ίδια πόλη!

Οι “μερένγκες” έχουν παρουσία και στους τρεις ισπανικούς “εμφυλίους”, έχοντας νικήσει στους προηγούμενους δύο. Η αρχή έγινε με τη Βαλένθια το 2000 στο “Σταντ ντε Φρανς” (3-0), ενώ το 2014 το γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 89′ έστειλε τον τελικό του “Ντα Λουζ” στην παράταση, εκεί όπου η Ατλέτικο κατέρρευσε και η Ρεάλ κατέκτησε την δέκατη κούπα της με 4-1.

 

“Εμφύλιο” τελικό είχε και η Ιταλία το 2003. Μίλαν και Γιουβέντους έμειναν στο 0-0 στο “Ολντ Τράφορντ”, σε μια αναμέτρηση που κανείς δεν θέλει να θυμάται από πλευράς θεάματος κι έτσι οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, με νικητές τους “ροσονέρι”.

Στο… κλαμπ με τους “εμφύλιους” τελικούς βρίσκονται και οι Άγγλοι, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Τσέλσι να τίθενται αντιμέτωπες στο “Λουζνίκι” και τους “κόκκινους διαβόλους” να κατακτούν το τρίτο τους βαρύτιμο τρόπαιο, στη διαδικασία των πέναλτι..

Το 2013 -τέλος- ήταν η σειρά της Γερμανίας να έχει “εμφύλιο” τελικό, με τις Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ να αγωνίζονται στο “Γουέμπλει”, εκεί όπου οι Βαυαροί κατέκτησαν το 5ο Champions League της ιστορία τους, σε μια σεζόν που δεν άφησαν να… πέσει κανένας τίτλος από τα χέρια τους.

Άξιο αναφοράς, πως η… επανάληψη τελικού, θα γίνει μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Πρώτη φορά που έγινε ήταν το 2007 στην Αθήνα, όταν Λίβερπουλ και Μίλαν βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες, όπως και δύο χρόνια νωρίτερα. Η δεύτερη ήταν το 2011. Τότε η Μπαρτσελόνα συνάντησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και το 2009.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε