Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Οι επιλογές της UEFA για την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης

Οι επιλογές της UEFA για την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, αναφέρθηκε στα πλάνα που υπάρχουν για την ολοκλήρωση της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς, μετά τις αναβολές που έγιναν λόγω της πανδημίας του κοσονοϊού.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για τη διακοπή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τις επιλογές που έχουν ήδη γίνει και τα… σενάρια για το μέλλον. Ο πρόεδρος της UEFΑ παραδέχτηκε πως η αναβολή του Euro 2020 ήταν μία δύσκολη απόφαση η οποία είχε οικονομικό κόστος για τις Ομοσπονδίες, ωστόσο ήταν η απαραίτητη κίνηση.

“Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία. Για αυτό το λόγο έχουμε τρία διαφορετικά σχέδια, τρεις διαφορετικές λύσεις για τη χρονιά” τόνισε αρχικά στη “La Reppublica” και συνέχισε: “Πρέπει να περιμένουμε όπως κάνουν όλοι. Η αναβολή του Euro ήταν μία θυσία η οποία επηρέασε οικονομικά 50 από τις 55 Ομοσπονδίες, όμως ήταν μία σωστή απόφαση”.

Όσον αφορά τα «σενάρια» για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν: “Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιλογές: να ξεκινήσει και πάλι στα μέσα Μαΐου, τον Ιούνιο ή τέλος Ιουνίου. Υπάρχει και η επιλογή να ξαναρχίσει στις αρχές της επόμενης σεζόν, που με τη σειρά της θα ξεκινήσει αργότερα. θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για τα πρωταθλήματα και τους συλλόγους. 

Κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει η πανδημία. Έχουμε σχέδιο Α, Β ή Γ: είμαστε σε επαφή με τα πρωταθλήματα, με τους συλλόγους, υπάρχει μια ομάδα εργασίας… Πρέπει να περιμένουμε, όπως και κάθε άλλος τομέας” .

Τέλος, Αλεξάντερ Τσέφεριν έκανε μια πολύ μικρή αναφορά στο θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου, αλλά και στη διεξαγωγή του Euro, το επόμενο καλοκαίρι: “Υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει να δούμε και να δώσουμε λύση. Αν συνεχιστεί η χρονιά, αλλά αυτό αργήσει να συμβεί υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά του ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Παράλληλα, η νέα σεζόν δεν πρέπει να καθυστερήσει γιατί το Euro το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις