Παρασκευή, 6 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Οκσάνα Μάστερς: Γεννήθηκε χωρίς αντίχειρες και κακοποιήθηκε σε ορφανοτροφείο αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω

Οκσάνα Μάστερς: Γεννήθηκε χωρίς αντίχειρες και κακοποιήθηκε σε ορφανοτροφείο αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω
ΦΩΤΟ Reuters

Η Οκσάνα Μάστερς αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για την ανθρωπότητα, με την χρυσή αθλήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων, να γεννιέται με πολλαπλές αναπηρίες, να κακοποιείται σε ηλικία 5 ετών σε ορφανοτροφείο, ωστόσο παρά τις δυσκολίες η ίδια δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Η Οκσάνα Μάστερς στα 35 της χρόνια μετρά 19 παραολυμπιακά μετάλλια, μια απίθανη επίδοση, ωστόσο τίποτα στην ζωή της Αμερικανίδας δεν ήταν εύκολο.

Η Μάστερς γεννήθηκε το 1989 στην Ουκρανία, έχοντας πολλαπλές αναπηρίες που προκλήθηκαν από την ακτινοβολία της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνόμπιλ, με τους βιολογικούς της γονείς μάλιστα να την εγκαταλείπουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νεαρό τότε κορίτσι να περάσει την παιδική της ηλικία σε ορφανοτροφείο.

Εκεί η μοίρα της επιφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι, καθώς θα δεχτεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα να υιοθετείται από την Αμερικανίδα δασκάλ Γκέι Μάστερς.

Στις ΗΠΑ η Μάστερς θα υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων, επειδή τα πόδια δεν μπορούσαν να κρατήσουν το βάρος της όσο εκείνη μεγάλωνε.

Παράλληλα στα χέρια της δεν υπήρχαν αντίχειρες, ωστόσο όλες αυτές οι δυσκολίες την ώθησαν να αρχίσει αθλητισμό. Η Μάστερς μετά από παρότρυνση της θετής της μητέρας ξεκίνησε την κωπηλασία, για να συνεχίσει με το σκι.

Η πορεία την δικαίωσε για την επιλογή της, καθώς πλέον η 35χρονη αποτελεί μια σπουδαία κωπηλάτη, σκιέρ και ποδηλάτη, έχοντας 19 παραολυμπιακά μετάλλια σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, με την πρώτη της συμμετοχή να χρονολογείται στο Λονδίνο το 2012.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Team USA (@teamusa)

Με αυτό τον τρόπο η Οκσάνα Μάστερς έδωσε σε όλο τον πλανήτη ένα μήνυμα πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο και παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του, πάντα υπάρχει λύση για όλα τα προβλήματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις