Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ολλανδία – Αγγλία 1-2: Με γκολ του Γουότκινς στον τελικό του Euro 2024 τα «λιοντάρια»

Ολλανδία – Αγγλία 1-2: Με γκολ του Γουότκινς στον τελικό του Euro 2024 τα «λιοντάρια»

Η Αγγλία κέρδισε 2-1 την Ολλανδία στον ημιτελικό του Euro 2024, με τα «λιοντάρια» να προκρίνονται στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Γουότκινς με γκολ στο 90΄πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Η Αγγλία σε ένα δραματικό ημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία, κατάφερε χάρη στο γκολ του Γουότκινς στο 90ο λεπτό να πάρει τη νίκη με 2-1 και να προκριθεί στον «μεγάλο» τελικό του Euro 2024.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο σκορ με το τρομερό γκολ του Τσάβι Σίμονς στο 7΄, με τα «λιοντάρια» να κάνουν την ανατροπή.

Ο Χάρι Κέιν με πέναλτι στο 18΄είχε ισοφαρίσει για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η οποία για δεύτερο συνεχόμενo Εuro, φτάνει στον τελικό.

Το παιχνίδι είχε δυο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα, ένα εντυπωσιακό πρώτο και ένα αρκετά μέτριο δεύτερο.

Η Ολλανδία πήρε γρήγορα το προβάδισμα, όταν στο 7΄ο Τσάβι Σίμονς με ένα εντυπωσιακό σουτ έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έκλεισαν τους «οράνιε» στην περιοχή τους και στο 18′ έφτασαν στην ισοφάριση, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν, το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Ντάμφρις.

Με το γκολ που πέτυχε ο στράικερ της Μπάγερν έγινε ο κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Αγγλίας σε νοκ άουτ παιχνίδια Euro με 6 γκολ.

Ο Ντάμφρις στο 23′ σταμάτησε κυριολεκτικά τη μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά το πλασέ του Φιλ Φόντεν. Και θα μπορούσε να είχε γίνει ο ήρωας της Ολλανδίας στο 30′, αλλά η κεφαλιά του μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ κι εν συνεχεία άουτ.

Όπως ακριβώς συνέβη και δύο λεπτά μετά, με το φοβερό σουτ του Φόντεν στο 32΄ να βρίσκει στο δεξί δοκάρι των Ολλανδών και στη συνέχεια η μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι πήγε σε ένα πολύ αργό τέμπο, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά.

Στο 79′ από το γύρισμα του Γουόκερ, ο Σάκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ μετά από χρήση VAR.

Κι ενώ όλα έδειχναν… ισοπαλία με το που συμπληρώθηκε το 90λεπτο, ο Όλι Γουότκινς, 10 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με φοβερό τελείωμα από πλάγια θέση στην περιοχή, πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την Αγγλία, το οποίο έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση.

Με αυτό τον τρόπο η Αγγλία κέρδισε την Ολλανδία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2024 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί που θα βρει την Ισπανία.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (90’+3 Ζίρκζι), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (90’+3 Μπρομπέι), Ρέιντερς, Μάλεν (46′ Βέγκχορστ), Ντεπάι (35′ λ.τρ. Φίρμαν), Χάκπο

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σάκα (90’+3 Κόνσα), Μέινου (90’+3 Γκάραγκερ), Ράις, Τρίπιερ (46′ Σο), Φόντεν (80′ Γουότκινς), Κέιν (80′ Πάλμερ), Μπέλιγχαμ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις