Site icon NewsIT

Ολομέτωπη “πράσινη” επίθεση στον Κοντονή! Καταγγελίες της ΚΑΕ

22.01.2016 | 13:26
Ολομέτωπη “πράσινη” επίθεση στον Κοντονή! Καταγγελίες της ΚΑΕ

"Πόλεμος" κατά Κοντονή από τα "πράσινα στρατόπεδα".  Το... μέτωπο του υφυπουργού με την ΠΑΕ δεν είναι το μοναδικό. Έχει και με την ΚΑΕ που σήμερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και έστρεψε τα βέλη της στον Σταύρο Κοντονή.

Οι καταγγελίες της ΚΑΕ για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, δεν αφορούν ένα και μόνο θέμα. Είναι μια σειρά από ισχυρισμούς που θίγουν τον υφυπουργό… 
 

Στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου βρέθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ στο πάνελ ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος.

Κυβερνήσεις πέφτουν, μα ο Παναθηναϊκός μένει

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος αναφέρθηκε σε πολλά: «Ελπίζω να μην γίνει καμιά… ένσταση λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μιλήσαμε για τον πόλεμο που γίνεται στην ομάδα. Εμείς θέλαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Έχοντας πράξει αναλόγως θεωρήσαμε πως ήρθε η ώρα να δώσουμε στοιχεία για όσους πολεμάνε τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία και δεν εκβιάζεται ούτε απειλείται από κανέναν. Κυβερνήσεις πέφτουν, μα ο Παναθηναϊκός μένει. Πόσο μάλλον όταν το προσωπικό κίνητρο μπαίνει μπροστά, για να μας βλάψει. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας βλάψει. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στο στόχαστρο του κυρίου Κοντονή που έκλεισε τις θύρες 13-14 απλά για να προκαλέσει περισσότερη αναστάτωση.

Το παραμύθι αυτό θα τελειώσει και η μικροπολιτική που εφαρμόζουν θα τελειώσει. Ήθελαν να κάνουν ζημιά στον Παναθηναϊκό και προσπάθησαν να μας κάνουν κακό. Εκθέσαμε στον κύριο Κοντονή τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και εκεί ξεκίνησε ένα μεγάλο θέμα με την ασφάλεια των γηπέδων και τα τουρνικέ, αλλά και την κάρτα φιλάθλων. Υπήρχε μια σύμβαση με μια εταιρεία για την κατασκευή όλου αυτού του συστήματος ασφαλείας. Η σύμβαση αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ως εκ τούτου τα τουρνικέ ήταν παρκαρισμένα και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Όλα αυτά είχαν απαξιωθεί μέχρι ο κύριος Κοντονής να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να μας πει να τα χρησιμοποιήσουμε. Σε κάποιες συζητήσεις με τον ΓΓΑ μας είπε να πετάξουμε τα τουρνικέ σε μια αποθήκη και να βάλουμε δικά μας. Πέρα από τα ηλεκτρονικά συστήματα, υπήρχε και μια πλατφόρμα εισιτηρίων απαρχαιωμένη και θέλησαν να βάλουν εταιρεία να τη φτιάξει. Εμείς αντιδράσαμε, ώστε να μην πάει χαμένη όλη αυτή η περιουσία. Επισκευάσαμε τα τουρνικέ, ώστε να λειτουργήσουν πάλι.

Το ΟΑΚΑ χρέωνε πράγματα που εμείς δεν αναγνωρίζαμε

Υπήρχαν προβλήματα και μας… μπήκε το μαχαίρι στο λαιμό ώστε να λειτουργήσει σύστημα καμερών. Μπήκαμε στη διαδικασία να πληρώσουμε να τις φτιάξουμε. Το θέμα όμως ήταν πως οι κάμερες δεν είχαν τίποτα, λόγω του… φωτισμού γύρω από το ΟΑΚΑ που ήταν σκοτάδι! Τα φτιάξαμε όλα αυτά, ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις της πολιτείας. Πήραμε όλες τις άδειες για το πρωτάθλημα. Αφού λύσαμε όλα αυτά, ήρθε το ΑΜΚΑ, που θα έλυνε τα προβλήματα της βίας στο ποδόσφαιρο. Για να μπει κάποιος στο γήπεδο πρέπει να δώσει το ΑΜΚΑ του. Έχουμε πολλές καταγγελίες και μας έλεγαν να εκδώσουμε προσκλήσεις με ΑΜΚΑ που δεν ίσχυαν και απλώς μοίραζαν τις προσκλήσεις. Υπάρχουν και καταγγελίες που δεν έχουμε διασταυρώσει ακόμα. Αυτή ήταν η ασφάλεια που ήθελε να έχει ο κύριος Κοντονής με το ΑΜΚΑ. Μετά απ’ όλα αυτά τα προβλήματα, είχαμε και το θέμα της ΕΕΑ. Αφού πρώτα βιάστηκε με τις μετοχές της ΚΑΕ και ανακάλεσε την μεταβίβαση που έγινε προς τον κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, κάτι για το οποίο αναγκάστηκε να κάνει ο κύριος Γιαννακόπουλος να τις μεταβιβάσει, λόγω των τιμωριών. Αυτά είναι λίγο… παράλογα από την επιτροπή. Μετά την ιστορία με την μεταβίβαση των μετοχών, η ΕΕΑ μας πίεζε αφόρητα με την οφειλή προς το ΟΑΚΑ. Υπάρχει επίδικη οφειλή μας, όπου το ΟΑΚΑ χρέωνε πράγματα που εμείς δεν αναγνωρίζαμε.
Εκεί ήρθε η Επιτροπή και μας πίεζαν, ώστε να δώσουμε επιταγή της τάξεως των 500 χιλιάδων, κάτι που δεν έχει δικαιοδοσία να κάνει. Πληρώναμε υπέρογκα ποσά για να συντηρούμε το ΟΑΚΑ και ενώ άλλες ομάδες δεν πληρώνουν τίποτα και την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός πλήρωνε 340 χιλιάδες ευρώ στο ΣΕΦ, όταν ο Παναθηναϊκός έδινε 750 χιλιάδες ευρώ. Το ίδιο μέλος που έδινε στον Ολυμπιακό το ΣΕΦ, μας… πίεζε να δώσουμε παραπάνω λεφτά για το ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν η επιτροπή που είχε… διορίσει ο κύριος Κοντονής. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά, γιατί σε λίγες μέρες θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Η Επιτροπή μας έδωσε μια παράταση για τον διακανονισμό χρέους προς το ΟΑΚΑ. Την επομένη αυτού, ήρθε μια επιστολή, από τον κύριο Παπαλάκη, όπου ανακοινώθηκε πως μας δίνει παράταση μέχρι τις 15/11. Τρέχουμε εμείς να κάνουμε τον διακανονισμό με το ΟΑΚΑ και τη νέα σύμβαση. Τρέχουμε να προλάβουμε και στις 14 του μήνα θα συζητούσαν το θέμα της ρύθμισης. Εκεί στείλαμε επιστολή και επισημάναμε πως ήταν απαράδεκτος ο τρόπος τους.

«Τέρμα τα αστεία με τον Παναθηναϊκό, τώρα είναι ευκαιρία να τους πιέσουμε να πάρουμε περισσότερα λεφτά»

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει αλλού, παρά μόνο στο ΟΑΚΑ. Στις 14 του μήνα ήταν το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ. Την ημέρα εκείνη είχαμε πάει για μια δουλειά και λέμε δεν πάμε στο συμβούλιο του ΟΑΚΑ; Πήγαμε στο κτίριο του ΟΑΚΑ, φτάνουμε μέχρι την αίθουσα και ακούμε να μιλάει ο κύριος Κοντονής! Έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα βρέθηκε στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ. Μάλιστα, είπε «Τέρμα τα αστεία με τον Παναθηναϊκό, τώρα είναι ευκαιρία να τους πιέσουμε να πάρουμε περισσότερα λεφτά». Τελικά την… γλιτώσαμε, καθώς ζητούσε μέχρι και 800 χιλιάδες ευρώ. Μας έσωσε και το γεγονός πως συγκατοικούμε με την ΑΕΚ. Βλέπετε, ότι προσπάθησε και μέσω της επιτροπής, με τη νέα επιτροπή του ΟΑΚΑ δεν έχουμε κάτι. Όσον αφορά την θέρμανση είπε ο κύριος Κοντονής να βάλουμε μηχανικούς, να τους πληρώσει ο Παναθηναϊκός, ενώ ούτε σε ΕΣΠΑ θα μπορούσε να μπει.

Όμως, ο Υπουργός, βρήκε 1 εκατομμύριο ευρώ ώστε να μπει χλοοτάπητας στο Δημοτικό Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών και όταν μίλησα με τον κύριο Κοντονή για να κάνουμε μια επένδυση με ακαδημίες κλπ. είπε πως ήταν σκάνδαλο. Ζητήσαμε πολλές φορές να τον δούμε και έλεγε πως δεν ήθελε να δει κανένα. Κι έτσι προχώρησε αυτή η ιστορία και φτάσαμε τελικά να υπογράψουμε την περιβόητη σύμβαση με το ΟΑΚΑ στις 15 Δεκεμβρίου. Πριν από αυτό να προσθέσω πως η ΕΕΑ μας έστειλε πως η Επιτροπή να της δώσουμε τον διακανονισμό. Η Επιτροπή γνώριζε για την επιστολή του κυρίου Παπαλάκη; Η απόφαση της επιτροπής ήταν άλλη. Αυτά περιμένουμε να μας τα απαντήσει και ο κύριος Παπαλάκης και ο κύριος Υπουργός. Όταν συζητήθηκε η επιστολή που στείλαμε για όσα μας εξανάγκαζε το ΟΑΚΑ να υπογράψουμε, ο κύριος Κοντονής απορούσε.

Οπως καταλάβατε, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν πείθει. Θέλει να χρησιμοποιήσει ως εξιλαστήριο θύμα τον Παναθηναϊκό. Θέλει να καλύψει την ανεπάρκειά του, ώστε να καθαρίσει την… βρωμιά. Ας λύσει πρώτα τα θέματα της παράγκας, των εγκληματικών οργανώσεων και της βίας και ας ασχοληθεί μετά με τον Παναθηναϊκό, που δεν μπορεί να αγγίξει. Σε εμάς έκανε πλαγίως την παρέμβαση και ας καταλάβει πως χτυπώντας τον τοίχο, που λέγεται Παναθηναϊκός, θα σπάσει το κεφάλι του.

Θα θέλαμε να πούμε πως ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας, τον καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως και στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Έχουν περάσει πολλοί Κοντονήδες από την χώρα, ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων. Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά δεν τον φοβόμαστε, είμαστε ο Παναθηναϊκός. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των φίλων του Παναθηναϊκού σε όλες τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των φίλων της ομάδας και είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε μορφή βίας. Θα στηρίξουμε με κάθε δύναμη την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Ερωτηθείς για τις εκκρεμότητες προς το ΟΑΚΑ: «Το αναφέραμε στην επιτροπή και είπε ότι οι αδικίες θα διορθωθούν. Το είπαμε αυτό και η απάντηση της ΕΕΑ ήταν πως «προφανώς ο Ολυμπιακός είναι πιο μάγκας». Άρα ο Παναθηναϊκός είναι ο… βλάκας. Καλά έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή ήταν η απάντηση της Επιτροπής για τα ποσά. Υπήρχε εκκρεμότητα στο δικαστήριο. Για όλες τις χρονιές και την τρέχουσα. Δεν χρωστάμε ούτε ευρώ. Φάνηκε πως τα έξω από την ΕΕΑ, ότι ο Παναθηναϊκός χρωστάει στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει πολλά εκατομμύρια στο ΟΑΚΑ και η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Εκεί πάτησαν και αυτή την υπόθεση χρησιμοποίησε η επιτροπή. Ήταν ένα πάτημα για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα. Για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται χωρίς προβλήματα, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουμε περάσει και τι έχουμε ξεπεράσει. Γι αυτό ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε. Η επίθεση είναι συνολική προς τον Παναθηναϊκό».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version