Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ολυμπιακή Φλόγα: Τα τελευταία χιλιόμετρα και οι διάσημοι λαμπαδηδρόμοι πριν την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Ολυμπιακή Φλόγα: Τα τελευταία χιλιόμετρα και οι διάσημοι λαμπαδηδρόμοι πριν την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
reuters

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει την Παρασκευή (26.07.2024) τα τελευταία της λίγα χιλιόμετρα με τους λαμπαδηδρόμους της, πριν… επιστρέψει στις όχθες του Σηκουάνα για την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ανάμεσα στους διάσημους λαμπαδηδρόμους της τελευταίας ημέρας που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, ο Αμερικανός ράπερ Σνουπ Ντογκ (Snoop Dogg), η ηθοποιός Λετίσια Κάστα ( Laetitia Casta), ο ράπερ Μακ Σολάαρ (MC Solaar) και ο Σεργκέι Μπούμπκα (Sergei Bubka).

Ξεκινώντας το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου και φτάνοντας με το τρικάταρτο ιστορικό ιστιοφόρο «Belem» στη Μασσαλία στις 8 Μαίου, για να ξεκινήσει τη διαδρομή της σε όλη τη χώρα και τα υπερπόντια εδάφη της, αύριο στο στο 68ο και τελευταίο στάδιο, η Φλόγα θα περιπλανηθεί από την αρχή του πρωινού στους δρόμους του Σεν Ντενί (Saint-Denis), όπου θα περάσει από τη Βασιλική του Άγιου Διονύσιου (στο Σεν Ντενί) και τη συνοικία Πλεγιέ (Pleyel), πριν φτάσει στην «καρδιά» του Ολυμπιακού Χωριού.

«Εκεί οι αθλητές θα μπορέσουν να απαθανατίσουν τη στιγμή λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης», σημειώνει η οργανωτική επιτροπή στην ιστοσελίδα της.

Μετά το Ολυμπιακό χωριό, θα κατευθυνθεί στο Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις καλλιτεχνικής κολύμβησης, καταδύσεων και υδατοσφαίρισης. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο «Stade de France» όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στίβου και όπου διεξάγονται αυτή τη στιγμή οι αγώνες ράγκμπι 7.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η Φλόγα θα «κατέβει» το κανάλι του Σεν Ντενί, περνώντας από τις αποβάθρες Φρανσουά Μιτεράν (François Mitterrand), Λεόν Γκαμπετά (Gambetta) και Αλιέ (Allier), στο Πάρκο Λα Βιλέτ (Parc de la Villette) όπου θα πρέπει να φτάσει γύρω στη 14:00 (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια θα πάρει το κανάλι Ουρκ (Ourcq) , θα ακολουθήσει εκείνο του Σεν Μαρτίν (Saint-Martin), μέχρι το 10ο διαμέρισμα του Παρισιού. Αργότερα θα επιστρέψει στις όχθες του Σηκουάνα για την τελετή έναρξης.

ΠΓΗ: ΑΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις