Τρίτη, 30 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: O ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: O ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας

Αρκετές ήταν οι ελληνικές συμμετοχές στην 3η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές της χώρας μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια ακόμη φορά. Παραμένει χωρίς μετάλλιο η Team Hellas.

Η ιστορική κούρσα του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 100μ. ύπτιο, είχε ως αποτέλεσμα ο πρωταθλητής Ευρώπης να φτάσει κοντά στο βάθρο, ωστόσο να μην καταφέρνει να ανεβεί σε αυτό για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, η οποία όμως είναι η καλύτερη εμφάνιση Ελληνα κολυμβητή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στο απλό γυναικών και ανδρών, αντίστοιχα, ενώ στην κωπηλασία οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής προκρίθηκαν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Μεγάλη αδικημένη της ημέρας, λόγω των διαιτητικών σφαλμάτων, η Δώρα Γκουντούρα, η οποία είδε την εξαιρετική πορεία της στην ξιφασκία να σταματάει στα προημιτελικά της σπάθης.

Αναλυτικά ο ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής προκρίθηκαν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ελληνικό «δίδυμο» της κωπηλασίας, τερμάτισε στην 1η θέση της πρώτης επαναληπτικής σειράς, που διεξήχθη σήμερα, καθώς κάλυψε τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε έξι λεπτά, 39 δευτερόλεπτα και 46 εκατοστά. Οι Ελληνες κωπηλάτες πήραν το προβάδισμα μετά τα πρώτα 500 μέτρα και σταδιακά αύξησαν την διαφορά τους από τους Γάλλους, Ουγκό Μπερεϊ και Φερντινάντ Λούντβιχ, οι οποίοι τερμάτισαν (6:50.98) σε απόσταση 50 (!) και πλέον μέτρων από το ελληνικό πλήρωμα.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Με το… δεξί μπήκε η Δώρα Γκουντούρα στο αγώνισμα της σπάθης, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Η Ελληνίδα ξιφομάχος, η οποία είναι νούμερο 6 στο ταμπλό, επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση της Καναδής Πάμελα Μπριντ’Αμούρ (Νο 27) με 15-3 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «16». Στη συνέχεια έκανε ακόμη ένα βήμα, προκειμένου να βρεθεί πιο κοντά στη ζώνη των μεταλλίων της σπάθης. Μετά την Καναδή Πάμελα Μπριντ’Αμούρ στους «32», η Ελληνίδα ξιφομάχος κατέβαλε την αντίσταση και της Γαλλίδας Σεσίλια Μπερντέ (Νο 11) με 15-7 και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του αγωνίσματος. Ωστόσο, στην οκτάδα η Γκουντούρα ηττήθηκε 15-13 στο… θρίλερ με τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ (Νο 3) για την προημιτελική φάση και έμεινε εκτός συνέχειας στο αγώνισμα.

ΤΕΝΙΣ
Η δεύτερη… αποστολή του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ολυμπιακό τουρνουά του απλού ανδρών στο τένις, δεν είχε καμία μα καμία σχέση με την πρώτη! Χθες, ο Έλληνας πρωταθλητής δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στον Βέλγο Ζιζού Μπερχς, επικρατώντας με 2-1 σετ, σήμερα, όμως, παρουσιάστηκε πιο… υποψιασμένος απέναντι στον Βρετανό, Ντάνιελ Έβανς και με 2-0 σετ (6-1, 6-2) εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στις «16» των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού νικώντας την Κινέζα Γιουάν Γιου στα δύο σετ, με 6-2, 6-1 ύστερα από 65 λεπτά αγώνα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάκτησε επάξια τη συμμετοχή της στις 16 καλύτερες αθλήτριες για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, μετά τους Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Αποκλεισμός… με το καλησπέρα για τους Μαρία Σάκκαρη και Στέφανο Τσιτσιπά στο μεικτό διπλό τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Το ολλανδικό δίδυμο Ντέμι Σουρς/Γουέσλι Κούλχοφ επικράτησε των Ελλήνων με 2-0 σετ (6-4, 7-6 (3) και θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, σε αντίθεση με το ελληνικό δίδυμο που αποχαιρέτησε το αγώνισμα από τον πρώτο κιόλας γύρο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Πολύ μακριά από τις δυνατότητές του έμεινε ο Δημήτρης Μάρκος στα προκριματικά των 800μ. ελεύθερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 8:01.37, σχεδόν 13 δευτερόλεπτα πίσω από το ατομικό -και πανελλήνιο- ρεκόρ που πέτυχε τον περασμένο μήνα στο Βελιγράδι, και περιορίστηκε στην 26η θέση της συνολικής κατάταξης. Ο Μάρκος έκανε ένα καλό πρώτο 400άρι, αλλά στη συνέχεια έμεινε αρκετά πίσω και στο τέλος φάνηκε να… παρατάει την κούρσα.

Την καλύτερη εμφάνιση Ελληνα κολυμβητή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποίησε ο Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι, κατακτώντας την τέταρτη θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε σε 52.41 και έχασε το μετάλλιο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, αφού ο Αμερικανός Ράιαν Μέρφι, που πήρε την τρίτη θέση, έκανε 52.39. Παράλληλα, αυτή είναι η καλύτερη θέση για την ελληνική αποστολή ως τώρα στο Παρίσι 2024. Ο Χρήστου κολύμπησε πάρα πολύ καλά, αλλά έχασε έδαφος στην εκκίνηση (κυρίως) και στη στροφή, που πιθανότατα του κόστισε μία θέση στο βάθρο.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης (30/07/24) που το πρόγραμμα είναι πλούσιο, τόσο στα ομαδικά, όσο και στα ατομικά αθλήματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις