Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: O ελληνικός απολογισμός της 6ης ημέρας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: O ελληνικός απολογισμός της 6ης ημέρας
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η έκτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να πανηγυρίζει το δεύτερο μετάλλιό της στο Παρίσι, αφού ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία με τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο της κολύμβησης.

Ο Απόστολος Χρήστου έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία της στην κολύμβηση πισίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκλεισε με θετικό τρόπο μία ημέρα με… ανάμικτα συναισθήματα.

Η 22η θέση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην και ο αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά στο τένις, συνδυάστηκαν με τις προκρίσεις του Στέφανου Ντούσκου στην Κοπηλασία και του Κριστιάν Γκολομέεβ στο ελεύθερο της κολύμβησης, ενώ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Εθνική πόλο ανδρών.

O ελληνικός απολογισμός της 6ης ημέρας

Στίβος

Στην 22η θέση με επίδοση 1:31.33 τερμάτισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στα 20 χιλιόμετρα βάδην των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε στην πρώτη 20άδα από το δέκατο χιλιόμετρο του αγώνα και διατήρησε την αξιοπρεπέστατη θέση της, σ’ ένα από τα πλέον δύσκολα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κωπηλασία

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, τερμάτισε 3ος στην 2η ημιτελική σειρά, καλύπτοντας τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε 6 λεπτά, 40 δευτερόλεπτα και 78 εκατοστά. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου (11:30).

Πόλο ανδρών

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, που επικράτησε 13-11 των ΗΠΑ και σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές του Α΄ ομίλου. Την ελληνική ομάδα περιμένουν πλέον τα δύο ντέρμπι της Α΄ φάσης, αρχής γενομένης από το ματς με την πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία το Σάββατο (3/8, 13:05), που θα καθορίσουν την κατάταξή της και το… μονοπάτι προς το βάθρο.

Κολύμβηση

Στα προκριματικά 50μ ελεύθερο ανδρών, ο Στέργιος Μπίλας, στην παρθενική συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατετάγη 18ος με επίδοση 22.00 και αποκλείστηκε.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατετάγη όγδοος στα προκριματικά του αγωνίσματος με 21.86, ενώ το βράδυ με 21.62 πήρε την τέταρτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 50μ. ελεύθερο και με τον 7ο χρόνο στο σύνολο πέρασε στον αυριανό (2/8, 21:30) τελικό, για δεύτερη σερί διοργάνωση, μετά την πέμπτη θέση στο Τόκιο. 

Το εισιτήριο για τους βραδινούς (22:47) ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική πήρε ο Απόστολος Παπαστάμος. Ο 23χρονος κολυμβητής άφησε πίσω του την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τον τελικό των 400μ. μικτή και κατάφερε, έστω και με τη 16η επίδοση, να πάρει την πρόκριση. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 2:00.79 και ήταν ο μόνος που πέρασε με επίδοση άνω των δύο λεπτών. Στους ημιτελικούς όμως δεν είχε τις δυνάμεις να κάνει κάτι καλύτερο… Ο Ελληνας κολυμβητής έμεινε στη 16η και τελευταία θέση με χρόνο 2:01.02, πηγαίνοντας λίγο πιο αργά σε σχέση με το πρωινό 2:00.79, που του είχε δώσει την πρόκριση. Ο 23χρονος αθλητής ολοκλήρωσε έτσι τη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες με μία βραδινή κούρσα, αλλά και το παράπονο ότι δεν κατάφερε στα 400μ. μικτή -στο καλό του αγώνισμα δηλαδή- να πιάσει το χρόνο που θα του έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Πρωτοφανής θρίαμβος για τον Απόστολο Χρήστου και την ελληνική κολύμβηση στο Παρίσι! Ο Ελληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της στην κολύμβηση (σε πισίνα). Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100μ., ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί, σε ένα αγώνισμα στο οποίο -θεωρητικά δεν ειδικεύεται. Πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

Τένις

Το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά αξεπέραστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Αυτή την φορά στους προημιτελικούς του τένις, όπου ο Σέρβος επικράτησε με 2-0 σετ του Έλληνα πρωταθλητή (6-3, 7-6) και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα του απλού ανδρών, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Λορέντσο Μουζέτι.

Ισιτιοπλοΐα

Με την 21η θέση στην 13η ιστιοδρομία ολοκλήρωσε σήμερα (1/8) ο Βύρων Κοκκαλάνης τις προσπάθειές του στο windsurfing (σ.σ. κατηγορία σκαφών IQFoil) της ιστιοπλοΐας, τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Έλληνας πρωταθλητής υποχώρησε στην 22η θέση της γενικής με 178 βαθμούς ποινής, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της πρώτης δεκάδας, η οποία θα διεκδικήσει αύριο (2/8) τα μετάλλια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις