Σάββατο, 3 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: O πίνακας των μεταλλίων της 7ης ημέρας, η θέση της Ελλάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: O πίνακας των μεταλλίων της 7ης ημέρας, η θέση της Ελλάδας
ΦΩΤΟ Reuters

Η 7η ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε, με την χώρα μας να προσθέτει άλλα δυο μετάλλια στην συλλογή της και να ανεβαίνει στην κατάταξη. Πρώτη παρέμεινε η Αμερική, με την Γαλλία και την Κίνα να ακολουθούν. Αναλυτικά ο πίνακας.

Στην πιο επιτυχημένη της ημέρα από πλευράς μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα κατέκτησε 2 χάλκινα, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τα δίδυμα Φίτσιου – Κοντού και Γκαϊδατζής – Παπακωνσταντίνου να σκαρφαλώνουν στην 3η θέση του βάθρου, με την χώρα μας να φτάνει στα 4 μετάλλια.

Με αυτό τον τρόπο η Team Hellas βρίσκεται στην 36η θέση, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 3 χάλκινα (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, τζούντο 90 κιλών, 200μ ύπτιο ανδρών), έχοντας φυσικά τη δυνατότητα τις επόμενες ημέρες να προσθέσει στην συλλογή της περισσότερα.

Πρωτοπόρος είναι-όπως αναμενόταν-η Αμερική με 42 (9 χρυσά, 18 ασημένια, 15 χάλκινα), με την Γαλλία να ακολουθεί έχοντας σύνολο 36 (11 12 13). Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα που βρίσκεται 3η στην σχετική λίστα με 30, αριθμεί τα περισσότερα χρυσά (13).

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις