Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναχώρησε για το Παρίσι το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής στίβου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναχώρησε για το Παρίσι το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής στίβου

Με μικρή καθυστέρηση, πολλά χαμόγελα και διάχυτη αισιοδοξία ταξίδεψε για το Παρίσι και από εκεί για το προπονητικό κέντρου Αντονί η πρώτη ομάδα αθλητών και προπονητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Μίλτος Τεντόγλου, Παναγιώτα Δόση, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης, Σταματία Σκαρβέλη, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, οι προπονητές τους Γιώργος Πομάσκι, Θοδωρής Δόσης, Κωστής Παπαμαρκάκης, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και Κατερίνα Αλεξοπούλου, συνοδευόμενοι από τον τεχνικό διευθυντή του ΣΕΓΑΣ, Χρήστο Μελέτογλου και τη φυσιοθεραπεύτρια Ελισάβετ Αναστασάκη, επιβιβάστηκαν λίγο μετά τις 11:00 στο αεροπλάνο της Aegean που τους μετέφερε στη γαλλική πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ την ομάδα ξεπροβόδισε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρουδάκης και αναπληρωτής ταμίας Γιάννης Μυστακίδης.

«Νιώθω πολύ καλά είμαι έτοιμος και περιμένω πώς και πώς τον αγώνα» είπε ο Μϊλτος Τεντόγλου, ενώ ο Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ να καθίσω στον βατήρα. Ίσως στο 200άρι είναι λίγο πιο εύκολο να διακριθείς σε σχέση με τα 100 μ.».

Αισιοδοξία και από το γνωστό τρίο της σφυροβολίας

«Θέλουμε πάμε εκεί, οι… συνήθεις ύποπτοι και να απολαύσουμε τον αγώνα», είπε ο Μιχάλης Αναστασάκης, για να συμπληρώσει η Σταματία Σκαρβέλη: «Είμαι ενθουσιασμένη που για άλλη μια φορά εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα και ελπίζω να ρίξω όσο πιο μακριά μπορώ». Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης τόνισε: «Φεύγουμε για προετοιμασία με χαμόγελο. Είμαστε αισιόδοξοι και πάμε να το χαρούμε».

Τέλος, η Παναγιώτα Δόση, που εξασφάλισε τελευταία στιγμή την πρόκρισή της, δήλωσε:

«Είναι οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, είμαι ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να αγωνιστώ και κλείσει όμορφα αυτή η σεζόν».

Το επόμενο γκρουπ των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών (Καραλής, Πόλακ, Αδαμοπούλου και Ντρισμπιώτη) θα αναχωρήσει για Γαλλία στις 24 Ιουλίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις