Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απορρίφθηκε η ένσταση της Ιταλίας, στα ημιτελικά του πόλο ανδρών η Ουγγαρία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απορρίφθηκε η ένσταση της Ιταλίας, στα ημιτελικά του πόλο ανδρών η Ουγγαρία

Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου απέρριψε την ένσταση που έκανε η Ιταλία, ζητώντας την επανάληψη του προημιτελικού με την Ουγγαρία για το τουρνουά πόλο των ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ουγγαρία νίκησε την Ιταλία, ωστόσο οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση των διαιτητών να αποβάλλουν για βιαιοπραγία τον Φραντσέσκο Κοντέμι, στο δεύτερη οκτάλεπτο της αναμέτρησης, σε μία φάση που ο 21χρονος παίκτης σουτάρει, σκοράρει και κατεβάζοντας το χέρι βρίσκει στο μάτι τον Σίλαρντ Γιάνσικ, τραυματίζοντάς τον.

Οι διαιτητές, μετά από αρκετά λεπτά εξέτασης του βίντεο, αποφάσισαν να αποβάλλουν χωρίς αντικατάσταση τον Κοντέμι, παρότι φάνηκε να μην έχει πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλό του.

Οι Ιταλοί έκαναν ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, αλλά όπως ήταν επόμενο απορρίφθηκε. Οι Ιταλοί πάλεψαν την υπόθεση, προσφεύγοντας στην επιτροπή εφέσεων της World Aquatics. 

 Η τελευταία συνεδρίασε το πρωί και απέρριψε εκ νέου την ιταλική προσφυγή, επικυρώνοντας την πρόκριση της Ουγγαρίας στην τετράδα.

Έτσι, ορίστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ημιτελικών και των αγώνων κατάταξης την Παρασκευή (9/8), με την εθνική πόλο να αντιμετωπίσει την Αυστραλία για τις θέσεις 5-8 στις 19:00. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

15:35 Σερβία-ΗΠΑ

20:35 Ουγγαρία-Κροατία

ΘΕΣΕΙΣ 5-8

14:00 Ιταλία-Ισπανία

19:00 ΕΛΛΑΔΑ-Αυστραλία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις