Δευτέρα, 5 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Ελλάδα ξεπέρασε τη συγκομιδή μεταλλίων του Τόκιο και στοχεύει σε ιστορική επίδοση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Ελλάδα ξεπέρασε τη συγκομιδή μεταλλίων του Τόκιο και στοχεύει σε ιστορική επίδοση

Η ελληνική αποστολή τα πηγαίνει περίφημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, πανηγυρίζοντας μέχρι στιγμής πέντε μετάλλια. Ξεπέρασε από την πρώτη εβδομάδα τη συγκομιδή μεταλλίων του Τόκιο και βάζει πλώρη για μία ιστορική επίδοση με Τεντόγλου και Καραλή.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσφερε στιγμές χαράς και υπερηφάνειας την Κυριακή (4/8/2024), κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων. Αυτό ήταν το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Η γαλανόλευκη μετράει ένα ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο και τέσσερα χάλκινα μετάλλια από τους Τσελίδη (τζούντο), Πετρούνια (κρίκους), Γκαϊδατζή- Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου-Κοντού (κωπηλασία).

Σε απόλυτους αριθμούς, η ελληνική αποστολή στο Παρίσι ξεπέρασε τα τέσσερα μετάλλια του Τόκιο (δύο χρυσά, ένα ασημένιο, ένα χάλκινο).

Τα 5 μετάλλια είναι η 6η κορυφαία συγκομιδή για τα ελληνικά χρώματα πίσω από τα 47 μετάλλια στους αγώνες του 1896, τα 16 της Αθήνας (2004), τα 13 του Σίδνεϋ (2000), τα 8 της Ατλάντα (1996) και τα 6 του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016).

Στοχεύει σε ιστορική επίδοση

Η Ελλάδα έχει ακόμα αρκετούς αθλητές με μεγάλες ελπίδες για βάθρο που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για μία από τις καλύτερες συγκομιδές όλων των εποχών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί την Τρίτη (6/8) στον τελικό του μήκους και είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα αγωνιστεί το βράδυ της Δευτέρας (5/8, 20:00) στον τελικό του άλματος επί κοντώ και διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις μία θέση στο βάθρο.

Ακόμα οι ομάδες ανδρών και γυναικών στο πόλο αλλά και η εθνική μπάσκετ βρίσκονται στα προημιτελικά, δηλαδή μία νίκη μακριά από τη ζώνη των μεταλλίων, ενώ υπάρχουν ακόμα δυνατές συμμετοχές σε πάλη (Κουγιουμτσίδης, Κουρουγκλίεβ), σκοποβολή (Κατζουράκη-Μίτας στο μεικτό σκιτ) και στίβο (Κατερίνα Στεφανίδη, Ελίνα Τζένγκο).

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις