Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εν πλω διαδρομή και τα αξιοθέατα που θα δουν οι αθλητές στην ιστορική Τελετή έναρξης στον Σηκουάνα

26.07.2024 | 06:40
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η εν πλω διαδρομή και τα αξιοθέατα που θα δουν οι αθλητές στην ιστορική Τελετή έναρξης στον Σηκουάνα

A floating skate park is seen at the River Seine near the Eiffel Tower on a rainy day ahead of the Paris 2024 Olympics and Paralympics Games in Paris, France, July 12, 2024. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Το Παρίσι φιλοξενεί Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, τους τρίτους στην ιστορία του (έπειτα το 1900 και το 1924), με την Τελετή Έναρξης να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής (26.06.2024, 20:30, Newsit.gr) στον Σηκουάνα.

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής στις 20:30 και θα είναι ιστορική, αφού δεν θα γίνει σε στάδιο αλλά στον Σηκουάνα.

Τη στιγμή που δεν έχει γίνει συνολική τελική πρόβα, λίγα πράγματα έχουν διαρρεύσει για το event που θα γίνει στην “σκιά” του Πύργου του Άιφελ.

Περίπου 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του Σηκουάνα, για το ιστορικό αυτό γεγονός, τη στιγμή που το Παρίσι έχει μετατραπεί σε “φρούριο” για την ασφάλεια των θεατών και των αποστολών των ομάδων.

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη και να προστατεύσουν με οποιοδήποτε τρόπο τους τουρίστες και τους αθλητές που θα βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πριν από την Τελετή Έναρξης, οι περισσότερες γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του Σηκουάνα θα είναι κλειστές. 80 γιγαντοοθόνες θα έχουν στηθεί κατά μήκος του Σηκουάνα και θα υπάρξει μια ναυτική “παρέλαση” 6 χιλιομέτρων με 160 σκάφη.

Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει πως -μεταξύ άλλων -οι αθλητές θα “παρελάσουν” με σκάφη, διαπλέοντας τον Σηκουάνα για να καταλήξουν στο Τροκαντερό, απέναντι δηλαδή από τον Πύργο του Άιφελ.

Τα social media των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασαν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στην τελετή Έναρξης και τα αξιοθέατα – ιστορικά κτήρια που θα αντικρίσουν, μέχρι να φτάσουν στον Πύργο του Άιφελ.

Τα “απλά” εισιτήρια για την Τελετή Έναρξης κυμάνθηκαν από 90 έως 2.700 ευρώ ενώ η ζώνη premium είχε αρκετά πιο “τσιμπημένη” τιμή, με τους θεατές να πληρώνουν από 5500 έως 25.000 ευρώ.

Στην Τελετή Έναρξης -όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ- αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Tελετή Έναρξης θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ 1 στις 20:30 και θα τελειώσει στις 00:15 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ενώ θα υπάρξει LIVE ενημέρωση από το Newsit.gr.

Τα τελευταία χιλιόμετρα της Ολυμπιακής Φλόγας και οι διάσημοι λαμπαδηδρόμοι της τελευταίας ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει αύριο (26.07.2027) τα τελευταία της λίγα χιλιόμετρα, πριν… επιστρέψει στις όχθες του Σηκουάνα για την Τελετή έναρξης.

Ανάμεσα στους διάσημους λαμπαδηδρόμους της τελευταίας ημέρας που θα τη μεταφέρουν, ο Αμερικανός ράπερ Σνουπ Ντογκ (Snoop Dogg), η ηθοποιός Λετίσια Κάστα ( Laetitia Casta), ο ράπερ Μακ Σολάαρ (MC Solaar) και ο Σεργκέι Μπούμπκα (Sergei Bubka).

Ξεκινώντας το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου και φτάνοντας με το τρικάταρτο ιστορικό ιστιοφόρο «Belem» στη Μασσαλία στις 8 Μαίου, για να ξεκινήσει τη διαδρομή της σε όλη τη χώρα και τα υπερπόντια εδάφη της, αύριο στο στο 68ο και τελευταίο στάδιο, η Φλόγα θα περιπλανηθεί από την αρχή του πρωινού στους δρόμους του Σεν Ντενί (Saint-Denis), όπου θα περάσει από τη Βασιλική του Άγιου Διονύσιου (στο Σεν Ντενί) και τη συνοικία Πλεγιέ (Pleyel), πριν φτάσει στην «καρδιά» του Ολυμπιακού Χωριού.

Μετά το Ολυμπιακό χωριό, θα κατευθυνθεί στο Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις καλλιτεχνικής κολύμβησης, καταδύσεων και υδατοσφαίρισης. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο “Stade de France” όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στίβου και όπου διεξάγονται αυτή τη στιγμή οι αγώνες ράγκμπι 7.

Το μεσημέρι, η Φλόγα θα «κατέβει» το κανάλι του Σεν Ντενί, περνώντας από τις αποβάθρες Φρανσουά Μιτεράν (François Mitterrand), Λεόν Γκαμπετά (Gambetta) και Αλιέ (Allier), στο Πάρκο Λα Βιλέτ (Parc de la Villette) όπου θα πρέπει να φτάσει γύρω στη 14:00 (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια θα πάρει το κανάλι Ουρκ (Ourcq) , θα ακολουθήσει εκείνο του Σεν Μαρτίν (Saint-Martin), μέχρι το 10ο διαμέρισμα του Παρισιού. Αργότερα θα επιστρέψει στις όχθες του Σηκουάνα για την τελετή έναρξης.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version