Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ικανοποίηση για τον Σηκουάνα, η αγωνία και οι εναλλακτικές

19.07.2024 | 15:43
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ικανοποίηση για τον Σηκουάνα, η αγωνία και οι εναλλακτικές

Paris 2024 Olympics - Paris mayor to swim in the river Seine ahead of the Olympics - Seine River, Paris, France - July 17, 2024 General view as people swim in the river Seine REUTERS/Gonzalo Fuentes

Τόσο η υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεά-Καστερά, όσο και η δήμαρχος Παρισιού, Άνι Χιντάλγκο, κολύμπησαν στον Σηκουάνα, στέλνοντας μήνυμα ασφάλειας για την ποιότητα των υδάτων, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Οι διοργανωτές πάντως, μια εβδομάδα πριν την Τελετή Έναρξης, συνεχίζουν να έχουν ανησυχίες.

Οι αναλύσεις της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα στη γέφυρα Alexandre-III ήταν εντός των υγειονομικών προτύπων έξι ημέρες την εβδομάδα από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αποκάλυψε σήμερα (19.07.2024) η περιφερειακή νομαρχία. και το δημαρχείο του Παρισιού, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Όπως είναι γνωστό μετά την Τελετή Έναρξης, ο Σηκουάνας πρέπει να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του τριάθλου (30 και 31 Ιουλίου, 5 Αυγούστου), της ανοιχτής κολύμβησης (8 και 9 Αυγούστου) και του παρατράθλου (1 και 2 Σεπτεμβρίου).

Παρά τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ποιότητας του νερού από τα τέλη Ιουνίου, παραμένει η αγωνία για την επιτυχή διεξαγωγή αυτών των αγώνων, η οποία εξαρτάται από το επίπεδο βακτηριολογικής ρύπανσης του ποταμού λίγο πριν από τη διοργάνωση.

Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, ακατέργαστο νερό – ένα μείγμα βροχής και λυμάτων – μπορεί να απελευθερωθεί στον ποταμό, ένα φαινόμενο που αποσκοπούν να αποτρέψουν τα έργα συγκράτησης που εγκαινιάστηκαν πριν από τους Αγώνες.

Την ίδια στιγμή, οι διοργανωτές θέλουν να είναι προνοητικοί. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το σχέδιο B συνιστά τη μεταφορά των συγκεκριμένων αγώνων ανοιχτής κολύμβησης στο Vaires-sur-Marne Nautical Stadium, ενώ υπάρχει και plan C με την αναβολή του για λίγες ημέρες.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version