Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μποξέρ που νίκησε την Κελίφ προτρέπει τους haters να σταματήσουν το bullying

02.08.2024 | 14:43
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μποξέρ που νίκησε την Κελίφ προτρέπει τους haters να σταματήσουν το bullying

Αν ο διχασμός ήταν Ολυμπιακό άθλημα, το θέμα της intersex Αλγερινής αθλήτριας πυγμαχίας Ιμάν Κελίφ, θα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι!

Η Ιμάν Κελίφ, η οποία αγωνίστηκε χθες (01.08.2024) με την Ιταλίδα πυγμάχο Άτζελα Καρίνι, η οποία εγκατέλειψε τον αγώνα της στα 66 κιλά στη φάση των «16» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκε στο επίκεντρο επειδή απέτυχε σε τεστ καταλληλότητας φύλου σε ένα τουρνουά το περασμένο έτος.

«Ευχαριστώ τον αλγερινό λαό. Αυτή είναι η πρώτη νίκη και ελπίζω να κερδίσω τη δεύτερη για να εγγυηθώ το μετάλλιο. Στη συνέχεια, ελπίζω να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο», δήλωσε η Κελίφ, η οποία, τις τελευταίες ημέρες, έλαβε την υποστήριξη της ομοσπονδίας της η οποία κατήγγειλε εκστρατεία απαξίωσης «από ξένα ΜΜΕ» με στόχο την αθλήτρια.

Η ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αποκλείστηκε ώρες πριν από τον αγώνα της για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί, όταν απέτυχε να εκπληρώσει τα κριτήρια επιλεξιμότητας της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας (IBA), που εμποδίζουν τους αθλητές με χρωμοσώματα XY να αγωνίζονται σε αγώνες γυναικών.

 

Ωστόσο, κρίθηκε επιλέξιμη για να αγωνιστεί στον αγώνα πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που διοργανώνονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σταματήστε το bullying

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια πυγμαχίας Amy Broadhurst ήταν μεταξύ των γυναικών που νίκησαν την Κελίφ, και μίλησε για την πρώην αντίπαλό της.

Η Ιρλανδή Broadhurst, έχει κατακτήσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) το 2022, κερδίζοντας την Khelif στον τελικό.

Reuters

Η Khelif αποκλείστηκε στη συνέχεια από το τουρνουά του 2023, επειδή, όπως δήλωσε τότε ο πρόεδρος της IBA, είχε «αποδειχθεί» ότι η Khelif είχε «ΧΥ χρωμοσώματα».

«Μου στέλνουν πολλά μηνύματα και με ρωτάνε για την Κελίφ. Προσωπικά δεν νομίζω ότι κλέβει. Έτσι γεννήθηκε και δεν είναι στον έλεγχο της. Το γεγονός ότι έχει ηττηθεί από εννέα γυναίκες στο παρελθόν, τα λέει όλα», έγραψε η Broadhurst στην πλατφόρμα X την περασμένη Τετάρτη (31.07.2024)  

Νωρίτερα σήμερα (02.08.2024), η Ιρλανδή πυγμάχος, προχώρησε και σε μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, στην οποία παροτρύνει τον κόσμο να σταματήσει το bullying κατά της Κελίφ.

«Είμαι η τελευταία που θα μιλήσω γι’ αυτή την κατάσταση, διότι είναι μια τρελή κατάσταση!

Η IBA εξέδωσε την ανακοίνωση ότι δύο πυγμάχοι απέτυχαν σε τεστ φύλου πριν από ένα χρόνο. Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά πού είναι τα αποτελέσματα; Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, οπότε ο κόσμος απλά πιστεύει αυτά που έχουν ειπωθεί. Λάβετε υπόψη ότι η IBA απαγορεύτηκε να έχει οποιαδήποτε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε τι λαμπρή στιγμή για να ξεσηκώσουν θύελλα. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν συμφωνώ με το Male Vs Female. Ποτέ δεν θα συμφωνήσω γιατί είναι λάθος. Αλλά η κακοποίηση που έχει δεχτεί αυτό το άτομο τις τελευταίες 24 ώρες χωρίς πραγματικά γεγονότα ή αποδείξεις είναι τόσο λάθος!!! Παρακαλώ να έχετε κατά νου αν το παιδί σας περνούσε κάτι τέτοιο, τι θα κάνατε εσείς;

Περιμένετε τα γεγονότα, περιμένετε να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και στη συνέχεια διατυπώστε τη γνώμη σας, αλλά σταματήστε τον εκφοβισμό!».

Την ανάρτησή της συνοδεύει μια φωτογραφία της με την Κελίφ, κατά την μεταξύ τους αναμέτρηση το 2022. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version