Τετάρτη, 31 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Σιμόν Μπάιλς κατέκτησε το 5ο χρυσό της και αποθεώνεται στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Σιμόν Μπάιλς κατέκτησε το 5ο χρυσό της και αποθεώνεται στο Παρίσι
Reuters

Η σπουδαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και έχει καθηλώσει τους πάντες με την παρουσία της.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με το εκτόπισμα της Σιμόν Μπάιλς να αποθεώνεται. 

Αυτό ήταν ο 5ο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την Σιμόν Μπάιλς στην ενόργανη η οποία επέστρεψε στην κορυφή μετά τα τέσσερα χρυσά στους Αγώνες του Ρίο. Στο Τόκιο είχε πάρει το αργυρό στο ομαδικό και ένα χάλκινο στη δοκό ισορροπίας.

A-listers και celebrities βρέθηκαν στις κερκίδες για να απολαύσουν την Αμερικανίδα αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς που συμμετείχε στον τελικό ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ.

Νικόλ Κίντμαν, Νάταλι Πόρτμαν, Σερένα Γουίλιαμς, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο ολυμπιονίκης της κολύμβησης Μάικλ Φελπς, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ο Μπιλ Γκέιτς αλλά και πολλοί ακόμα ήταν ανάμεσα στους σταρ που παρευρέθηκαν στον τελικό γυναικών για θαυμάσουν το φαινόμενο της γυμναστικής, την Σιμόν Μπάιλς.

 

Φυσικά από το πλευρό της δεν θα μπορούσε να λείψει ο σύζυγός της Τζόναθαν Όουενς για να την ενθαρρύνει και να χαρεί μαζί της τη νίκη της.

Υπενθυμίζεται ότι το χρυσό κορίτσι της ενόργανης, η Σιμόν Μπάιλς έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα. Στους Αγώνες του Τόκιο είχε αναγκαστεί να αποσύρει τη συμμετοχή της για λόγους ψυχικής υγείας ανοίγοντας μια ουσιαστική και μεγάλη συζήτηση παγκοσμίως για την πίεση που δέχονται οι αθλητές και για τον σεβασμό που αξίζουν.

«Στο τέλος της ημέρας πρέπει να κάνω αυτό που είναι σωστό για εμένα και να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία, να μην διακινδυνεύσω την υγεία μου» είχε εξομολογηθεί.

Η κίνησή της αυτή έδωσε το έναυσμα και σε άλλους αθλητές να μιλήσουν δημόσια για τις δικές τους εμπειρίες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις