Πέμπτη, 1 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε στα 46” μετά από χτύπημα αθλήτριας που κατηγορείται ότι είναι άνδρας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε στα 46” μετά από χτύπημα αθλήτριας που κατηγορείται ότι είναι άνδρας
ΦΩΤΟ Reuters

Ο σάλος με την πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 συνεχίζεται, αφού η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία που κατηγορείται ότι είναι άνδρας, “συνέτριψε” σε 46 δευτερόλεπτα, την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι.

Η Ιμάνι Κελίφ και η Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν είχαν αποκλειστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) σε πρόσφατους αγώνες πυγμαχίας, με τη φημολογία ότι οι εξετάσεις τους έδειξαν χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι τα ανδρικά, αντί για τα ΧΧ των γυναικών, αλλά αμφότερες πέρασαν τα τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αγωνίζονται έτσι μέσα σε κατακραυγή εναντίον τους στα social media, η οποία και “φούντωσε” μετά τον αγώνα της Κελίφ με την Καρίνι, αφού η Ιταλίδα δέχθηκε μόλις ένα χτύπημα πριν εγκαταλείψει σε 46 δευτερόλεπτα τον αγώνα, πιθανότατα με σπασμένη μύτη. Η ίδια φέρεται να είπε μάλιστα ότι δεν έχει δεχθεί ποτέ τόσο δυνατό χτύπημα.

Η Κελίφ συνεχίζει πάντως κανονικά την πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις