Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο βρώμικος Σηκουάνας οδήγησε σε νέα προβλήματα – Ακυρώνονται προπονήσεις

04.08.2024 | 12:54
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο βρώμικος Σηκουάνας οδήγησε σε νέα προβλήματα – Ακυρώνονται προπονήσεις

Paris 2024 Olympics - Triathlon - Men's Individual - Alexander III Bridge, Paris, France - July 30, 2024. General view of the river and the Eiffel Tower as the Men's Individual Triathlon is postponed as pollution levels in the river Seine remain too high REUTERS/Fabrizio Bensch TPX IMAGES OF THE DAY

Ένας ποταμός δεν είναι εύκολο να καθαριστεί και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρά τις διαβεβαιώσεις των παριζιάνικων αρχών ότι ο ποταμός Σηκουάνας είναι καθαρός για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και τις βουτιές της δημάρχου Αν Ινταλγκό, οι βροχές ήταν αρκετές ώστε να κάνουν τον ποταμό ακατάλληλο για κολύμβηση.

Πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων οι Παριζιάνοι προσπάθησαν να καθαρίσουν τον Σηκουάνα. Τη μέρα της τελετής έναρξης έβρεχε καταρρακτωδώς, ενώ οι βροχές συνεχίστηκαν μολύνοντας και πάλι τον Σηκουάνα και οδηγώντας σε ακυρώσεις και αναβολές αθλημάτων.

Εν τέλει ο Σηκουάνας καθαρίστηκε εκ νέου και οι αθλητές άρχισαν να αγωνίζονται. Κάποιοι μίλησαν για όσα – σιχαμερά – υπήρχαν μέσα στον Σηκουάνα, ένας αθλητής έκανε συνεχόμενους εμετούς όταν βγήκε από τον βρώμικο ποταμό, αποδίδοντας την έντονη αδιαθεσία του στη ζέστη και στην εξάντληση. 

Τώρα οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αποφάσισαν να ακυρώσουν προπόνηση που θα έκαναν οι αθλητές κολύμβησης για την μεικτή σκυταλοδρομία τριάθλου, λόγω και πάλι της ποιότητας του νερού στον ποταμό Σηκουάνα.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι η ποιότητα του νερού δεν πληρούσε το απαιτούμενο όριο μετά τη βροχή στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

 

Σημειώνεται πως ο αγώνας της μεικτής σκυταλοδρομίας είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (5.8.2024). 

«Περιμένουμε βελτίωση των συνθηκών τις επόμενες ώρες, αλλά όχι σε επίπεδο στο οποίο μπορεί να γίνει η προγραμματισμένη για αύριο εξοικείωση με την κολύμβηση», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version