Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πυγμάχος ηττήθηκε από την intersex αθλήτρια Lin Yu-ting και αποχώρησε με κλάματα

02.08.2024 | 21:57
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πυγμάχος ηττήθηκε από την intersex αθλήτρια Lin Yu-ting και αποχώρησε με κλάματα

Στο μάτι του κυκλώνα μπήκε σήμερα (02.08.2024) και η intersex αθλήτρια πυγμαχίας Lin Yu- ting, μετά την πρώτη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μετά την intersex Ιμάν Κελίφ και η έτερη αθλήτρια πυγμαχίας Lin Yu-ting από το Ταϊβάν, πανηγύρισε την νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αντίπαλός της από το Ουζμπεκιστάν Sitora Turdibekova, αποχώρησε κλαίγοντας  από το ρινγκ μετά την ήττα της από Lin Yu-ting η οποία «απέτυχε στο τεστ φύλου».

Η Turdibekova αντιμετώπισε τα χτυπήματα από την Ταϊβανέζα αντίπαλό της και έχασε στα σημεία, ενώ έβαλε τα κλάματα στο ρινγκ. 

Η Lin Yu- ting/Reuters

AP Photo/Ariana Cubillos

Η Λιν είναι η μία από τις δύο πυγμάχους των Αγώνων που αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών πέρυσι λόγω αποτυχίας στο τεστ καταλληλότητας φύλου, μαζί με την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ. 

Η Turdibekova δεν χαιρέτησε την Lin μετά το καμπανάκι της λήξης του αγώνα – στην κατηγορία των 57 κιλών- όπως είχε κάνει και η Ιταλίδα αντίπαλος της Κελίφ, Άντζελα Καρίνι.

Η Sitora Turdibekova/ Reuters

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης σε Παγκόσμια και Ασιατικά Πρωταθλήματα Lin, η οποία φέρεται να έχει 40 νίκες και 14 ήττες ως ερασιτέχνης, χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία του αγώνα.

Η πυγμάχος από την Ταϊβάν είναι intersex, όπως και η Ιμάν Κελίφ. Δηλαδή τα γεννητικά και αναπαραγωγικά όργανα ή τα χρωμοσώματά τους διαφοροποιούνται, με αποτέλεσμα τα σώματά τους να μην εμπίπτουν στις κανονιστικές νόρμες των «ανδρικών» και «θηλυκών» στερεοτύπων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version