Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συναγερμός στο Παρίσι για καταιγίδες από σήμερα το απόγευμα, ανησυχία για τη μόλυνση του Σηκουάνα

30.07.2024 | 14:25
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συναγερμός στο Παρίσι για καταιγίδες από σήμερα το απόγευμα, ανησυχία για τη μόλυνση του Σηκουάνα

Paris 2024 Olympics - Tennis - Men's Singles First Round - Roland-Garros Stadium, Paris, France - July 27, 2024. Spectators cover themselves from the rain as match is delayed due to wet weather conditions. REUTERS/Violeta Santos Moura

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε το Meteo France για το Παρίσι. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αστραπές και χαλάζι προβλέπονται από σήμερα (30.07.2024) στις 18:00, κάτι που φαίνεται πως θα επηρεάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

«Τα φαινόμενα μπορούν να φέρουν βροχοπτώσεις περίπου 20 έως 40 χιλιοστών σε λιγότερο από μία ώρα», ανακοίνωσε το Meteo France, προκαλώντας αναστάτωση για το τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ο συναγερμός για τα έντονα καιρικά φαινόμενα «ήχησε» σε μία περίοδο που το Παρίσι «ταλαιπωρείται» από 35 βαθμούς Κελσίου.

Όχι μόνο η πρωτεύουσα της Γαλλίας, στην οποία διεξάγεται η τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και άλλες πόλεις της χώρας που φιλοξενούν ολυμπιακά αγωνίσματα «υποφέρουν» επίσης από τις ανεβασμένες θερμοκρασίες, οι οποίες αγγίζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μολυσμένο το νερό στον Σηκουάνα από τις βροχοπτώσεις

Παρά τις αμέτρητες ενέργειες της γαλλικής κυβέρνησης να καθαρίσουν τα νερά του Σηκουάνα που είχαν μολυνθεί από τα νερά των τελευταίων βροχοπτώσεων, κάτι τέτοιο δεν κατάφερε να γίνει.

Νωρίτερα σήμερα λόγω της κατάστασης, αναβλήθηκε το τρίαθλο ανδρών που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 08:00 το πρωί.

Η απόφαση για την αναβολή του αγωνίσματος πάρθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα. Το τρίαθλο ανδρών προγραμματίστηκε για αύριο στις 10:45 π.μ.

«Οι αυριανοί αγώνες θα γίνουν υπό την προϋπόθεση ότι οι επόμενες δοκιμές -που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη το πρωί- θα πληρούν τα πρότυπα ορίων κολυμβητικής ικανότητας που έχει θέσει το Παγκόσμιο Τρίαθλο», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους το «Παρίσι 2024» και η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου.

«Παρά τη βελτίωση της ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι τιμές που καταγράφηκαν σε ορισμένα σημεία της υδάτινης οδού εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια», εξήγησε η διοργανώτρια Αρχή.

Τα νέα μετεωρολογικά φαινόμενα ενδέχεται να βγάλουν πάλι εκτός προγραμματισμού την Γαλλία, με τον Σηκουάνα πιθανότητα να μολύνεται και πάλι από τις βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν από σήμερα το απόγευμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version