Πέμπτη, 1 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τόμας Τσεκόν, ο Ιταλός ολυμπιονίκης που έχει κάνει το Διαδίκτυο να παραμιλά με τους κοιλιακούς του

Photo by Sarah Stier/Getty Images
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Με εμφάνιση μοντέλου και κοιλιακούς – φέτες ο ιταλός κολυμβητής Τόμας Τσεκόν (Thomas Ceccon) με τα δύο, έως τώρα, μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει κάνει το ίντερνετ να παραμιλά.

Τα τελευταία 24ωρα οι χρήστες του TikTok φαίνεται να έχουν πάθει εμμονή με τον ιταλό κολυμβητή Τόμας Τσεκόν που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μ. ύπτιο και το χάλκινο στην σκυταλοδρομία 4×100 ελεύθερο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο λόγος δεν είναι φυσικά μόνο οι αθλητικές του επιδόσεις αλλά και η εξωτερική του εμφάνιση, κυρίως οι κοιλιακοί του.

Ο 23χρονος άρχισε να κυκλοφορεί σε βίντεο στο TikTok, όπου χρήστες άρχισαν να γράφουν ότι «είναι ο λόγος που βλέπουν Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μία μικρή και αυθόρμητη κίνηση του Τσεκόν που αποκάλυψε τους κοιλιακούς του κατά την απονομή των μεταλλίων το Σάββατο (27.07.2024), όπου η Ιταλία βγήκε τρίτη, ήταν αρκετή για να κάνει το διαδίκτυο να… κολλήσει μαζί του. 

https://www.youtube.com/watch?v=LAc-qtOsN8A

Δεν χρειάστηκαν και πολλοί στο TikTok να αρχίσουν να μιλούν για την ομάδα «που λες και είναι μοντέλα», γράφει το People.

Τον λένε «καρχαρία», αναφέρει η ιταλική τηλεόραση RAI, για την ταχύτητά του στο νερό, την αποφασιστικότητά του και το ύψος του (1,97).

Ποιος είναι ο Thomas Ceccon

Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2001 στο Τιένε και είναι γιος αθλητών. Ο πατέρας του είναι πενταθλητής και η μητέρα του πρωταθλήτρια στο roller skating.

Η πρώτη Ολυμπιακή εμπειρία του ήταν στους Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες 2018, όπου κατέκτησε τον τίτλο στα 50μ. ελεύθερο ανδρών, αργυρά μετάλλια στα 50μ. ύπτιο και 200μ. μικτή ατομική, και χάλκινα μετάλλια στα 100μ. ύπτιο και στα 4Χ100μ. ελεύθερο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, που διεξήχθησαν έναν χρόνο αργότερα, βοήθησε την Ιταλία να κερδίσει το αργυρό στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών και το χάλκινο στα 4Χ100μ. μικτή ατομική ανδρών.

Το 2022, ο Τσεκόν κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στα 100μ. ύπτιο και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ (51.60) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. 

Ο 23χρονος κολυμβητής έδειξε επίσης την εντυπωσιακή του ευελιξία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με μια 4η θέση στα 50μ. ύπτιο και μια πέμπτη θέση στα 50μ. πεταλούδα.

Ο Τσεκόν κέρδισε έξι μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022. 

Μιλώντας στη RAI μετά την κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, ο Τσεκόν είπε ότι δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενος.

Ήταν όνειρό του από τα 15 του να κερδίσει σε Ολυμπιακούς Αγώνας, όπως είπε. «Ηρέμησε, ένα πράγμα κάθε φορά», του απάντησε τότε ο προπονητής του. Είναι, όπως είπε, κάτι διαφορετικό από τα παγκόσμια πρωταθλήματα, στους Ολυμπιακούς που είναι κάθε τέσσερα χρόνια «αν κάνεις ένα λάθος τα χάνεις όλα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις