Τετάρτη, 31 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Βίκτορ Γουεμπανιαμά και Γιούγκι Τογκάσι στη μάχη του ψηλότερου και του κοντύτερου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Βίκτορ Γουεμπανιαμά και Γιούγκι Τογκάσι στη μάχη του ψηλότερου και του κοντύτερου
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γαλλία κέρδισε την Ιαπωνία 94 – 90, σε αγώνα μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη μάχη των «τρικολόρ» με τους «καμικάζι» αναμετρήθηκε ο ψηλότερος και ο κοντύτερος του τουρνουά.

Από τη μία ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά, το παιδί θαύμα του γαλλικού μπάσκετ που έκανε θραύση και στη ρούκι του χρονιά στο NBA με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και είναι ο πιο ψηλός παίκτης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 22 εκατοστά.

Από την άλλη ο Γιούγκι Τογκάσι, ο 30χρονος Ιάπωνας γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται στην ιαπωνική Σίμπα Τζετς Φουναμπάσι και είναι ο πιο κοντός παίκτης του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, με ύψος μόλις 1,67.

Στο παρκέ του αγώνα Γαλλία – Ιαπωνία για τη 2η αγωνιστική, ο Γουεμπανιαμά και ο Τογκάσι βρέθηκαν πολλές φορές ο ένας απέναντι στον άλλον, χαρίζοντας μερικές από τις κορυφαίες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

Πάντως, παρά την… υψομετρική υπεροπλία τους κάτω από τις δύο ρακέτες, οι Γάλλοι ζορίστηκαν να καταβάλλουν τους μαχητικούς Ιάπωνες και χρειάστηκαν παράταση για να νικήσουν 94 – 90.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις