Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής του χόκεϊ ακρωτηρίασε το δάχτυλό του για να «σφραγίσει» την παρουσία του στο Παρίσι

23.07.2024 | 12:26
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής του χόκεϊ ακρωτηρίασε το δάχτυλό του για να «σφραγίσει» την παρουσία του στο Παρίσι

epa09397279 Belgium's Thomas Briels (R) carries the ball past Australia's Matthew Dawson (L) during the second quarter of the Men's Gold Medal match during the Field Hockey events of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Oi Hockey Stadium in Tokyo, Japan, 05 August 2021. EPA/FRANCK ROBICHON

Ο Μάθιου Ντόουσον είναι βετεράνος του χόκεϊ επί χόρτου και Ολυμπιονίκης του αθλήματος, αλλά για να “σφραγίσει” τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, δεν δίστασε ακόμη και να ακρωτηριάσει το δάχτυλό του.

Ένα κάταγμα που υπέστη στο μικρό δάχτυλο του χεριού του θα στερούσε από τον Μάθιου Ντόσον τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και σε συνεννόηση με το γιατρό του, αποφάσισε να προχωρήσει στον ακρωτηριασμό ενός μέρους του δαχτύλου του, για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στο γήπεδο.

Ο ίδιος ο Αυστραλός αθλητής εξήγησε ότι η απόφαση δεν είχε να κάνει μόνο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και με την μετέπειτα υγεία του. «Η καλύτερη επιλογή για εμένα ήταν να ακρωτηριάσω το πάνω μέρος του δαχτύλου. Πήρα μια τεκμηριωμένη απόφαση με τον πλαστικό χειρουργό, όχι μόνο για την ευκαιρία να παίξω στο Παρίσι, αλλά και για την μετέπειτα ζωή μου, προσφέροντας στον εαυτό μου μια καλύτερη υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 30χρονος αθλητής έχει αγωνιστεί πάντως και στο παρελθόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο, με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας στο χόκεϊ επί χόρτου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version