Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν είμαι ούτε ο Bolt, ούτε ο Phelps! Είμαι η Simone Biles! [pics]

12.08.2016 | 12:24
Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν είμαι ούτε ο Bolt, ούτε ο Phelps! Είμαι η Simone Biles! [pics]

Είναι αναμφίβολα μια μεγάλη αθλήτρια. Και το απέδειξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι επίσης μια συνειδητοποιημένη αθλήτρια. Και δεν της αρέσουν τα στερεότυπα. Ούτε και οι συγκρίσεις.

Η Simone Biles, η αμερικανίδα γυμνάστρια με τα δυο χρυσά μετάλλια, γράφει ιστορία και απαντά σε όσους την συγκρίνουν με άλλα ιερά τέρατα του αθλητισμού που τυγχάνει να είναι άνδρες…

Οι σχολιαστές των Ολυμπιακών Αγώνων πέφτουν συχνά στην παγίδα να συγκρίνουν τα επιτεύγματα μιας γυναίκας με εκείνα των ανδρών. Και η Simone Biles δεν μάσησε τα λόγια της: Στις δηλώσεις της μετά και την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου είπε: «Δεν είμαι ούτε ο επόμενος Usain Bolt ή ο Michael Phelps. Είμαι η πρώτη Simone Biles.”

Η συγκεκριμένη αθλήτρια ίσως να θυμίζει μεγάλες αθλήτριες της γυμναστικής όπως η Nastia Liukin, η Gabby Douglas και η  Mary Lou Retton. Η σύγκριση με αυτές της αθλήτριες θα ήταν επιτρεπτή και απολύτως σχετική. Πάντως, όποιος παρακολούθησε τα προγράμματά της στο Ρίο και ασχολείται με την γυμναστική θα καταλάβαινε ότι αυτά που κάνει αυτό το κορίτσι είναι πραγματικά μοναδικά και φαίνονται και ακατόρθωτα. 

πηγη ΦΩΤΟ: REUTERS

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version