Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η IBA βραβεύει την Καρίνι σαν να είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο

03.08.2024 | 18:49
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η IBA βραβεύει την Καρίνι σαν να είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) αποφάσισε να βραβεύσει την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι με χρηματικό έπαθλο σαν να έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω της ήττας της από την ntersex Ιμάν Κελίφ, στον πιο πολυσυζητημένο αγώνα του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα η IBA, επέλεξε να στηρίξει την Άντζελα Καρίνι, με τον Ρώσο πρόεδρο της ομοσπονδίας Ουμάρ Κρέμλεφ με δηλώσεις του να γνωστοποιεί ότι η Ιταλίδα θα λάβει ένα ποσό που φτάνει στα 100.000 δολάρια, χρήματα που θα λάμβανε σε περίπτωση που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με την ήττα της από την Ιμάν Κελίφ, μετά από ένα δυνατό χτύπημα που δέχτηκε, σε ένα παιχνίδι που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αναφορικά με την συμμετοχή της Αλγερινής πυγμάχου, η απέτυχε σε τεστ καταλληλότητας φύλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ωστόσο οι κανονισμοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πιο ελαστικοί, με αποτέλεσμα η Αλγερινή πυγμάχος να δώσει κανονικά το παρών στο Παρίσι.

Από την πλευρά της η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) συνεχίζει να είναι κατηγορηματική και να υποστηρίζει ότι τόσο η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, όσο και η Λιν Γιου-τινγκ από την Ταϊβάν, είναι γυναίκες και έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version