Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρούβενταλ επιβίωσε από τα νερά του Σηκουάνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρούβενταλ επιβίωσε από τα νερά του Σηκουάνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Νέες ντροπιαστικές εικόνες από τον Σηκουάνα, όπου πραγματοποιήθηκε η μαραθώνια κολύμβηση γυναικών, τη 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο ποταμός Σηκουάνας δεν βρισκόταν -όπως ήταν αναμενόμενο- στην απαιτούμενη κατάσταση, προκειμένου οι κολυμβήτριες να αγωνιστούν «ομαλά» στον μαραθώνιο των 10 χλμ. των Ολυμπιακών Αγώνων, με την καταλληλότητα των υδάτων να προβληματίζει.

Υπενθυμίζεται, ότι προχθές, Τρίτη, ακυρώθηκε η προπόνηση για τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το νερό ήταν ακατάλληλο για κολύμπι, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Αυτή ήταν η πέμπτη προπόνηση στο Σηκουάνα που ακυρώθηκε, από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιστροφή στον θρόνο για τη Σάρον Φαν Ρούβενταλ

Η εμπειρία της Σάρον Φαν Ρούβενταλ έκανε τη διαφορά στον αγώνα 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης. Η 31χρονη Ολλανδή εξαπέλυσε στο τέλος της κούρσας την αντεπίθεσή της και κατάφερε να πάρει τη νίκη και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της, μετά το Ρίο (έχει και ένα ασημένιο από το Τόκιο).

Η Αυστραλή Μοέσα Τζόνσον, που οδήγησε τον αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του, αρκέστηκε τελικά στη δεύτερη θέση, μπροστά από την Ιταλίδα Τζινέβρα Ταντεούτσι, που συμπλήρωσε την τριάδα των αθλητριών που αποσπάστηκαν μετά το 6ο χιλιόμετρο. Αμφότερες 27 ετών, η Τζόνσον και η Ταντεούσι δεν συγκαταλέγονταν στα φαβορί της κούρσας και πανηγύρισαν την πρώτη τους σημαντική διάκριση στο open water.

Η κάτοχος του τίτλου, η Βραζιλιάνα Ανα Μαρσέλα Κούνια, δεν κατάφερε να ακολουθήσει την αλλαγή ρυθμού της πρώτης τριάδας, έμεινε αρκετά πιο πίσω και τελικά αρκέστηκε στην τέταρτη θέση. Αρνητική έκπληξη η Γερμανίδα Λεόνι Μπεκ, παγκόσμια πρωταθλήτρια πέρυσι στη Φουκουόκα, η οποία έμεινε ένατη, δυόμισι λεπτά πίσω από τη νικήτρια, ενώ ακόμη πιο πίσω τερμάτισαν οι άλλες δύο του βάθρου της Φουκουόκα, η Αυστραλή Τσέλσι Γκουμπέτσκα (14η) και η Αμερικανίδα Κέιτι Γκράιμς (15η).

Η Σάρον Φαν Ρούβενταλ συγκίνησε τους πάντες μετά τον τερματισμό της, με την ίδια να αφιερώνει το χρυσό μετάλλιο στο σκυλάκι της που πέθανε πρόσφατα. Εμφανώς συγκινημένη, έδειξε το τατουάζ που έχει στο εσωτερικό του καρπού της και είναι η πατούσα του σκύλου της.

Η πρώτη οκτάδα στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα γυναικών:

1. Σάρον Φαν Ρούβενταλ (Ολλανδία) 2ωρ.03:34.2

2. Μοέσα Τζόνσον (Αυστραλία) 2ωρ.03:39.7

3. Τζινέβρα Ταντεούτσι (Ιταλία) 2ωρ.03:42.8

4. Ανα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία) 2ωρ.04:15.7

5. Μπετίνα Φαμπιάν (Ουγγαρία) 2ωρ.04:16.9

6. Τζούλια Γκαμπριελέσκι (Ιταλία) 2ωρ.04:17.9

7. Οσεάν Κασινιόλ (Γαλλία) 2ωρ.06:06.9

8. Καρολίν Ζουίς (Γαλλία) 2ωρ.06:11.0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις