Σάββατο, 10 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πανζουρλισμός στα social media με την Αυστραλή αθλήτρια του breakdancing που πήρε μηδέν – «Φιγούρες που θα έκανε 5χρονο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πανζουρλισμός στα social media με την Αυστραλή αθλήτρια του breakdancing που πήρε μηδέν – «Φιγούρες που θα έκανε 5χρονο»
AP Photo/Frank Franklin

Τα social media βρήκαν μία νέα λατρεία, που διαγωνίστηκε στο breakdancing στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, χάρη στις εκκεντρικές χορευτικές της φιγούρες.

Η Αυστραλέζα σταρ του breakdancing που προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι διδάκτωρ πανεπιστημίου που ασχολήθηκε με το άθλημα αφού της το σύστησε ο σύζυγός της.

Η 36χρονη Rachael Gunn, προκάλεσε πανζουρλισμό όταν ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια του πρώτου διαγωνισμού breakdancing, με κινήσεις που συγκρίθηκαν με ένα παιδί που αναποδογυρίζει και τον Homer Simpson που τρέχει στο πάτωμα.

Η Gunn που συστήθηκε στον κόσμο ως «Raygun» – το bgirl («breakgirl») όνομά της – έχασε από ανταγωνιστές με τη μισή της ηλικία στους προκριματικούς γύρους την Παρασκευή (09.08.2024), αλλά η αναμέτρησή της με τη Γαλλίδα Syssy τράβηξε την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Η Gunn είναι, ωστόσο, η κορυφαία breakdancer της Αυστραλίας – και ειδική ερευνήτρια στο breaking. Εργάζεται για το Πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϊ ως ερευνήτρια δημιουργικών τεχνών με ειδίκευση στην «πολιτιστική πολιτική του breakdancing» και έχει διδακτορικό.

Μαζί με τον Jeff Dunne – γνωστό ως «J-Attack» όταν αγωνιζόταν – σήκωσε στους ώμους της τις ελπίδες της Αυστραλίας να γίνει η πρώτη Ολυμπιονίκης στο breakdancing.

Αλλά το πρόγραμμά της – σε ορισμένα σημεία χτυπιώταν στο πάτωμα και να χοροπηδούσε σαν καγκουρό – μπέρδεψε τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και τελικά έφυγε με άδεια χέρια, παρόλο που έδειξε τεχνική επιδεξιότητα και έκανε ακόμα και headstand.

Αν δε καταλάβατε, ναι η Raygun δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο!

«Θα μπορούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή και ποτέ να μην σκεφτώ κάτι τόσο αστείο όσο η Raygun, η 36χρονη Αυστραλή ολυμπιονίκης breakdance», έγραψε ένας χρήστης.

 

«Δεν έχω ξαναδεί breaking, αλλά μπορώ ήδη να καταλάβω ότι η Raygun δεν έχει καμία ελπίδα σε αυτό το αγώνισμα», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Το breakdancing της Raygun μοιάζει με τον 5χρονο εαυτό μου που πήγαινε στη μαμά μου και έλεγε ‘κοίτα τι μπορώ να κάνω’», σχολίασε ένας τρίτος.

«Συγχαρητήρια στην Raygun που είχε τα κότσια να βγει εκεί έξω», σημείωσε ένας άλλος.

Και ένας άλλος συνόψισε: «Εμφανίζεσαι ως λέκτορας με διδακτορικό στο breakdancing, με διπλάσια ηλικία από όλους τους άλλους διαγωνιζόμενους, σκοράρεις μηδέν πόντους και απλά κάνεις homer simpson τρέχοντας κυκλικά στο πάτωμα ενώ οι έφηβοι καρφώνουν πάνω σου… love herrrr raygun είσαι τα πάντα».

Αλλά η 36χρονη μάλλον δεν άφησε τους haters να την επηρεάσουν – σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Μη φοβάστε να είστε διαφορετικοί, βγείτε εκεί έξω και εκπροσωπήστε τον εαυτό σας, ποτέ δεν ξέρετε πού θα σας οδηγήσει αυτό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις