Τρίτη, 9 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη ΔΟΕ ο τελευταίος λόγος για τους Ρώσους αθλητές

ΦΩΤΟ olympic.org
ΦΩΤΟ olympic.org

Νέα δεδομένα. Η απόφασή της ΔΟΕ να αναθέσεις στις παγκόσμιες ομοσπονδίες την αρμοδιότητα να αποφανθούν για το αν οι Ρώσοι αθλητές-μέλη τους θα πρέπει να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κι έτσι αποφασίστηκε να δώσει σε τρία επίλεκτα μέλη της τον τελευταίο λόγο επί του θέματος.

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο και η πολύκροτη υπόθεση της συμμετοχής των Ρώσων αθλητών λαμβάνει νέα τροπή.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στην ίδια. Για τον σκοπό αυτό συστήνεται μια τριμελής επιτροπή, που θα κρίνει οριστικά την τύχη του κάθε αθλητή, με γνώμονα και την ετυμηγορία του CAS.

Αυτά τα άτομα είναι: Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τζούνιορ, ο Ισπανός γιος του πρώην προέδρου της ΔΟΕ, ο Τούρκος Ουγκούρ Ερντενέρ, πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας τοξοβολίας και πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, και η Γερμανίδα Κλαούντια Μπόκελ, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ.

“Ξεκάθαρα, θα εξαρτηθεί από την περίπτωση του κάθε αθλητή. Δεν θα υπάρξει μια απόφαση για όλους. Θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση για αυτό το ζήτημα είτε αυτήν την εβδομάδα, είτε την ερχόμενη”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Περισσότεροι από 250 Ρώσοι αθλητές έχουν ήδη λάβει το “πράσινο φως” για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΔΟΕ είχε ανακοινώσει πως την τελική απόφαση θα την λάβουν οι ομοσπονδίες. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάξαν εκ νέου.

Από την ρωσική ομάδα του στίβου δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει μόνο η αθλήτρια του μήκους Ντάρια Κλίσινα κι αυτό γιατί ζει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπαγόταν σε ελέγχους ντόπινγκ απευθείας από την WADA. Η υπόλοιπη ρωσική ομάδα του στίβου παραμένει εκτός.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει τα εξής:

“Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε να αναθέσει την οριστική απόφαση επί της αποδοχής της συμμετοχής των Ρώσων αθλητών σε μια επιτροπή αναθεώρησης που αποτελείται από τρία μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΔΟΕ: τους Ουγκούρ Ερντενέρ, Κλαούντια Μπόκελ και Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τζούνιορ. Η επιτροπή αναθεώρησης θα ανακοινώσει την οριστική απόφαση τις προσεχείς ημέρες”

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε