Site icon NewsIT

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Ρίο ο Ολάντ για να… προωθήσει το Παρίσι!

04.08.2016 | 17:57
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Έφτασε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Πρώτιστος στόχος του να προωθήσει την υποψηφιότητα των Παρισίων για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και ασφαλώς να παρακολουθήσει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες των συμπατριωτών του...

Λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:00 ώρα Ελλάδας) αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με την Τελετή Εναρξης, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε: «Είναι μία σημαντική πρόκληση για την Γαλλία. Μέσω των Παρισίων διεκδικεί την διοργάνωση και ήταν καθήκον μου να έρθω εδώ, προκειμένου να συναντηθώ με τους περισσότερους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Κινήματος και να τους πείσω ότι το Παρίσι είναι η καλύτερη επιλογή και η Γαλλία ο καλύτερος προορισμός».

Στην συνέχεια, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε και στην Ολυμπιακή ομάδα της πατρίδας του: «Θα παρακολουθήσω και θα υποστηρίξω τους αθλητές μας. Τους προσφέρεται μία καταπληκτική ευκαιρία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτές τις στιγμές η Γαλλία έχει ανάγκη να επιβεβαιώσει ότι είναι ενωμένη. Ασφαλώς είμαι εδώ και για τις Ολυμπιακές αξίες. Την αδελφότητα, την ανταλλαγή, την ελευθερία και την ανοχή. Και φυσικά η προσπάθεια για ένα πνεύμα ενότητας στον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, την στιγμή που παρατηρούνται βάρβαρες πράξεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version