Σάββατο, 10 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το χάλκινο μετάλλιο του Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ξεχώρισε στον ελληνικό απολογισμό της 14ης ημέρας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το χάλκινο μετάλλιο του  Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ξεχώρισε στον ελληνικό απολογισμό της 14ης ημέρας

Το χάλκινο μετάλλιο του Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ήταν η κορυφαία επίδοση της ημέρας για την Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον 32χρονο παλαιστή να φέρνει στη χώρα μας το 8ο μετάλλιο της στην Ολυμπιάδα του Παρισίου. Νίκη που θα την δώσει τη δυνατότητα να τερματίσει στην πρώτη 5αδα της κατάταξης πήρε η Εθνική πόλο ανδρών.

Σε 4 αθλήματα είχε εκπροσώπηση η χώρα μας την 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Από τις επιδόσεις ξεχώρισε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ στην πάλη, με τον 32χρονο παλαιστή που εκπροσωπεί τη χώρα μας, να κάνει πράξη την υπόσχεση του και να δίνει στην Ελλάδα ένα ακόμη μετάλλιο.

Αναλυτικά

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Στη δέκατη θέση του αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, τερμάτισε ο Αλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο προπορευόμενο γκρουπ μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας, αλλά στη συνέχεια έμεινε λίγο πιο πίσω και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων, έχοντας ωστόσο μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

ΠΑΛΗ
Δεν τα κατάφερε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία των 74 κιλών στην ελευθέρα πάλη. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 8-2 από τον Βίκτορ Ρασάντιν από το Τατζικιστάν στους «16» και στόχευε σε μία δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ, εφόσον ο αντίπαλος του έφτανε μέχρι τον τελικό. Ωστόσο ο Βίκτορ Ρασάντιν ηττήθηκε με 8-2 απ’ τον Ουζμπέκο Ραζαμπέκ Τζαμάλοφ, με αποτέλεσμα ο Κουγιουμτσίδης να μην συνεχίζει στο τουρνουά.

Από την πλευρά του ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ήταν εκλειπτικός στα ρεπεσάζ στην κατηγορία των 86 κιλών ελευθέρας. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε εύκολα του Αυστραλού Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς με 10-0 και πήρε το εισιτήριο για την διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου κόντρα στον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο. Εκεί ο Κουρουγκλίεφ σε ένα συγκλονιστικό αγώνα νίκησε τον αντίπαλο του με 5-4 και χάρισε στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε μια ιστορική επίδοση.

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Η εθνική πόλο των ανδρών άφησε πίσω της τη σοκαριστική ήττα από τη Σερβία στα προημιτελικά και έχοντας καθαρό μυαλό κατάφερε να νικήσει μετά από καλή εμφάνιση την Αυστραλία με 15-9, εξασφαλίζοντας ένα πλασάρισμα στην εξάδα του τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης το πρωί της Κυριακής (11/8, 10:00), με αντίπαλο την Ισπανία.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Το ρίσκο που πήρε το ελληνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο τεχνικό πρόγραμμα, δεν απέδωσε. Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου δήλωσαν τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας (43.200) από τα 17 ζευγάρια που συμμετείχαν, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν σωστά την πιο δύσκολη άσκηση (με συντελεστή 14.300), με αποτέλεσμα να απογειωθεί σημαντικά ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματός τους, στο 29.400. Κατόπιν αυτού, το ελληνικό δίδυμο περιορίστηκε στην 13η θέση του τεχνικού προγράμματος με 210.9384 βαθμούς και αύριο (10/8, 20:30) θα προσπαθήσει στο ελεύθερο πρόγραμμα να βελτιώσει την κατάταξή του, χωρίς όμως να έχει πια ελπίδες για την υπέρβαση που θα έβαζε τις δύο αθλήτριες στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Το Σάββατο (10/08/24) υπάρχει πλούσια ελληνική εκπροσώπηση, με την χώρα μας να διεκδικεί και άλλα μετάλλια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις