Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Αρσεναλ: Θρύλε μπορείς… Μπορείς να προκριθείς!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η μία ομάδα θα συνεχίσει στους “16” του Champions League κι η άλλη στο Europa League. Η μεγάλη μάχη στο “Γ. Καραϊσκάκης” ανάμεσα στον Ολυμπιακό με την Αρσεναλ αρχίζει στις 21.45 (NewsIt, ΕΡΤ 1, OTE Sport 2 HD).

Για να προκριθούν οι “ερυθρόλευκοι” δεν πρέπει να ηττηθούν με δυο γκολ διαφορά ή με 3-2 όπως είχαν επικρατήσει στις 29/9 στο «Εμιρέιτς», καθώς οι Λονδρέζοι έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων. Πάντως, ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά, Μάρκο Σίλβα εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός θα κατέβει στο ματς μόνο για τη νίκη. Αν τα καταφέρει θα πετύχει κάτι ιστορικό, καθώς ποτέ ξανά δεν είχε ολοκληρώσει την παρουσία του σε όμιλο με 12 βαθμούς! Φυσικά, η νίκη σημαίνει παράλληλα και παρουσία στους “16”, αλλά και τον αποκλεισμό της Αρσεναλ έπειτα από 17 σερί προκρίσεις της στην επόμενη φάση.

Ο Σίλβα αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ. Μπροστά του θα είναι οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού και ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, με τον Σεμπά και τον Πάρντο στα πλάγια. Ο Φορτούνης θα είναι οργανωτής και ο Ιντέγε θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή είναι επίσης οι: Καπίνο, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Σαλίνο και Βούρος. Εκτός έμειναν οι: Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Χουτεσιώτης και Πουλίδο. 

Ο Αρσέν Βενγκέρ πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τους: Τσεχ (τερματοφύλακας), Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί και Μονρεάλ (άμυνα), Φλαμινί, Ράμσεϊ (αμυντικοί μέσοι), Τσάμπερλεϊν, Κάμπελ, Εζίλ (μεσοεπιθετικοί) και Ζιρού (επίθεση). Στην αποστολή είναι και οι: Οσπίνα, Ντεμπισί, Γκάμπριελ, Γκιμπς, Τσέιμπερς, Αϊόμπι και Γουόλκοτ.


Το παρελθόν των δύο ομάδων στο Champions League στο “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-0 (09/12/2009)
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1 (06/12/2011)
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2-1 (4/12/2012)

Η Βαθμολογία του ομίλου

1. Μπάγερν Μ. 12
2. Ολυμπιακός 9
3. Άρσεναλ 6
4. Ντιναμό Ζ. 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε