Site icon NewsIT

Ολυμπιακός: Είναι ψυχάρα και τα παίζει όλα σε… πέντε τελικούς! (VIDEO, ΦΩΤΟ)

05.03.2016 | 13:44
Ολυμπιακός: Είναι ψυχάρα και τα παίζει όλα σε… πέντε τελικούς! (VIDEO, ΦΩΤΟ)

Είναι ακόμη ζωντανός ο Ολυμπιακός! “Κυνηγάει” ένα από τα τέσσερα “εισιτήρια” πρόκρισης μετά τη νίκη του επί της Λαμποράλ Κούτσα κι η διαδρομή που έχει μπροστά του είναι ανηφορική...

Οπως και κάθε άλλος δρόμος που έχει ως στόχο την κορυφή. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός καιγόταν για τη νίκη. Εμείς παραμένουμε ακόμη δεύτεροι, έχουμε άλλα τρία ματς στην έδρα μας κι ευελπιστούμε να πάμε στα playoffs που θα είναι για μας μεγάλη επιτυχία. Μας έχει ανοίξει η όρεξη μετά τις νίκες που κάναμε με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ», δήλωσε ο άσος της Λαμποράλ Γιάννης Μπουρούσης, μετά το ματς.

Το δώρο του Σάρας

Την επόμενη εβδομάδα, οι Πειραιώτες φιλοξενούνται από την Μπάμπεργκ, η οποία είχε νικήσει στο ΣΕΦ… Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν οπωσδήποτε και αυτό το διπλό που θα τους κρατήσει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης και αν νικήσουν θα έχουν ουσιαστικά πετάξει κι εκτός μάχης τους Γερμανούς.

Άλλωστε, η Ζαλγκίρις επικράτησε 75-73 της Μπάμπεργκ, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο Top-16 και παράλληλα βοήθησε και τον Ολυμπιακό, καθώς ψαλίδισε τις ελπίδες πρόκρισης στους Γερμανούς, αφού υποχώρησαν στο 3-6 (3-5 ο Ολυμπιακός).

 

Πέντε τελικοί για τον Ολυμπιακό

Τελικούς, χαρακτήρισε ο Γιώργος Πρίντεζης τα επόμενα ματς της ομάδας του: «Παίξαμε πολύ καλά, ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Μένουν ακόμη πέντε τελικοί, κερδίσαμε τον πρώτο και ετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο στην Μπάμπεργκ. Πρέπει να δούμε τη συνέχεια παιχνίδι με το παιχνίδι και να μην κοιτάμε πίσω. Θέλουμε να είμαστε υγιείς για τους επόμενους πέντε τελικούς».

Με τον ίδιο τρόπο σκεπτόταν και ο Στρόμπερι, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ: «Παίξαμε με ενέργεια, ξεκινώντας από την άμυνα. Κλέψαμε μπάλες και τρέξαμε στο αιφνιδιασμό. Ξέραμε ότι ήταν τελικός. Τώρα κοιτάμε τον επόμενο τελικό. Ολοι ξέρουμε πως είναι η κατάσταση. Εμείς βάλαμε τους εαυτούς μας σε αυτήν την κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Θα παλέψουμε ως το τέλος», κατέληξε.

Ο Χάκετ προτίμησε να μην σκέπτεται και τα πέντε ματς που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός: «Ήταν θέμα περηφάνιας σήμερα για εμάς. Προερχόμασταν από ένα κακό παιχνίδι στην Μπαρτσελόνα και δεν είχαμε περιθώρια για άλλη ήττα. Αλλά, όλοι έπαιξαν το ρολό τους σε αυτή τη νίκη. Βελτιώσαμε πολύ την άμυνά μας που είναι το σήμα κατατεθέν μας. Βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και έτσι καταφέραμε να νικήσουμε. Δεν έχουμε πέντε παιχνίδια μπροστά μας, αλλά έχουμε μόνο ένα αυτό με την Μπάμπεργκ την ερχόμενη εβδομάδα και θέλουμε να νικήσουμε και εκεί. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε».

Στο μεταξύ, το μαγικό κάρφωμα του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ είναι στην κορυφή του Top 10 της εβδομάδας, ενώ στις δέκα καλύτερες φάσεις μια τάπα του Νίκολα Μιλουτίνοφ κι ένα κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ.

 

 

 

Ας δούμε πως έχουν διαμορφωθεί ως τώρα οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Ε’ όμιλος 

Φενέρμπαχτσε 8-1 
Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-2 
Παναθηναϊκός 6-3 
Ερυθρός Αστέρας 5-4 
Αναντολού Εφές 3-6 
Νταρουσάφακα 3-6 
Ουνικάχα Μάλαγα 2-7 
Τσεντεβίτα 2-7 

Στ’ όμιλος 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2 
Λαμποράλ Κούτσα 6-3 
Χίμκι 5-4 
Ρεάλ Μαδρίτης 5-4 
Μπαρτσελόνα 4-5 
Ολυμπιακός 4-5 
Μπάμπεργκ 3-6 
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-7 

 
Η επόμενη 10η αγωνιστική 

Πέμπτη 10 Μαρτίου 

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Φενέρμπαχτσε (19:00) 
Τσεντεβίτα-Ουνικάχα Μάλαγα (20:00) 
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός (21:00) 
Λαμποράλ Κούτσα-Χίμκι (21:45) 

Παρασκευή 11 Μαρτίου 

Ζαλγκίρις-Ρεάλ Μαδρίτης (19:45) 
Νταρουσάφακα-Αναντολού Εφές (20:30) 
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός (21:00) 
Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version