Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Η πορεία των Πειραιωτών μέχρι τον τελικό του Conference League

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Η πορεία των Πειραιωτών μέχρι τον τελικό του Conference League
Eurokinissi

Στον όμιλο του Europa League δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός άρπαξε… από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο Conference League, συγκλόνισε τους πάντες -με ηγέτη τον Ελ Κααμπί- και θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο μέσα στην ΑΕΚ Arena, κόντρα στην Φιορεντίνα.

Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Conference League στον τελικό της ΑΕΚ Arena, το βράδυ της Τετάρτης (29.05, 22:00).

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει από τον όμιλό του στο Europa League (προκρίθηκαν Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ), αλλά η τρίτη θέση που κατέκτησε στο γκρουπ, τον έστειλε στο Conference League. Η εντός έδρας νίκη επί της Μπάτσκα Τόπολα με 5-2, του έδωσε το “εισιτήριο” για τα πλέι οφ του Conference League. Η ομάδα, όμως είχε προλάβει να αλλάξει δυο προπονητές (Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ).

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε και με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βρίσκεται στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Φερεντσβάρος, επίσης με δύο νίκες, 1-0 και 0-1 και σκόρερ των δύο αγώνων-ποιον άλλον;-τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Στους “16” της διοργάνωσης κατάφερε να πάρει μια “τρελή” πρόκριση. Ενώ ηττήθηκε στο Φάληρο με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επικράτησε των Ισραηλινών με 6-1 στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα!

11 Απριλίου και το “Καραϊσκάκης” ήταν κατάμεστο για τη “μάχη” του Ολυμπιακού με τη Φενέσμπαχτσε, για τους 8” της διοργάνωσης. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προηγήθηκε 3-0 με τα γκολ των Φορτούνη, Γιόβετιτς και Τσικίνιο, όμως είδε τους Τούρκους να μειώνουν σε 3-2 και να επιστρέφουν στην υπόθεση – πρόκριση. Επτά βράδια μετά, οι Πειραιώτες “άλωσαν” την Πόλη.

Παρά την ήττα του με 1-0, ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από το “Σουκρού Σαράτσογλου”, επικρατώντας της Τουρκικής ομάδας στη διαδικασία των πέναλτι, με ήρωα των Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Η πορεία του Ολυμπιακού προς τον τελικό του Conference League ολοκληρώθηκε με δυο απίστευτες νίκες κόντρα στην Άστον Βίλα. Με τον “τίτλο” του αουτσάιντερ σε αυτό το ζευγάρι, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έφυγε από το Μπέρμινχαμ με το συγκλονιστικό 4-2. Ήρωας της βραδιάς ο Ελ Καμπί, που σημείωσε χατ τρικ.

Η Άστον Βίλα ήρθε στον Πειραιά με στόχο την ανατροπή, όμως έφυγε με δύο γκολ του Ελ Καμπί στην πλάτη και ο θρύλος με καθαρό 2-0 τελείωσε την πρόκριση.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει… ραντεβού με την ιστορία το βράδυ της Τετάρτης (29.05). Κόντρα στην Φιορεντίνα, μέσα στο γήπεδο της ΑΕΚ, θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκό τίτλο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις