Site icon NewsIT

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Με εισιτήριο που δεν αντιγράφεται, δρακόντεια μέτρα και οπαδικό ΗΣΑΠ ο τελικός του Conference League

28.05.2024 | 14:12
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Με εισιτήριο που δεν αντιγράφεται, δρακόντεια μέτρα και οπαδικό ΗΣΑΠ ο τελικός του Conference League

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ OPAP ARENA ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα (29.05.2024 – 22:00, Newsit.gr) στον τελικό του Conference League με στόχο το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οπαδοί που θέλουν να φτάσουν στην ΑΕΚ Arena και τα μέτρα της αστυνομίας που ισχύουν.

Βρισκόμαστε παραμονές της διεξαγωγής του τελικού του Conference League και τα πάντα φαίνεται πως είναι έτοιμα για τον ιστορικό αγώνα, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα, που θα γίνει στην “AEK Arena(29.05.2024 / 22:00, Newsit.gr).

Τρία σημεία συνάντησης των φιλάθλων (Ειρήνης και Φιλίας, ΟΑΚΑ και Θησείο) κόκκινα, μπλε και λευκά εισιτήρια, μεταφορά των χιλιάδων οπαδών με “κλειστούς” συρμούς του ΗΣΑΠ και λεωφορεία του ΟΣΥ, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα είναι ένα μέρος του πλέγματος των μέτρων για τον τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα αύριο το βράδυ.

Ήδη από χθες (27.04.2024) το πρωί ελέγχθηκε, “αποστειρώθηκε” και σφραγίστηκε το γήπεδο, ενώ περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί ασχολούνται με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική να ασχολούνται ενεργά στο πλέγμα μέτρων και ρυθμίσεων, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή του τελικού.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής, μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας, με συνεχόμενες συναντήσεις συνδέσμων της Ελληνικής Αστυνομίας και της UEFA.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό εισιτήριο που δεν μπορεί κανείς να το πλαστογραφήσει, καθώς διαθέτει συγκεκριμένο γραμμωτό κώδικα ασφαλείας, ο οποίος δεν αντιγράφεται. Το άλσος, επίσης, ελέγχθηκε εξονυχιστικά και φυλάσσεται μόνιμα πλέον από αστυνομικούς των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, στο γήπεδο, σε κάθε θύρα και κάθε κερκίδα θα βρίσκονται 120 εθελοντές διασώστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, έτσι ώστε ακόμα και αν πέσει κάτι μέσα στο γήπεδο, όπως για παράδειγμα κροτίδες, να υπάρχει η δυνατότητα να επέμβουν άμεσα για να το απομακρύνουν επιτόπου, γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, εναέρια μέσα τα οποία θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο, έχουν ολοκληρώσει την κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί που θα μπουν τα antidrones. Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη και «επιστράτευση» 3 νοσοκομείων, σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά ασθενών μαζικά.

Μάλιστα σ΄ όλο το λεκανοπέδιο θα “απλωθούν” και αντι drones συστήματα, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ θα πετάνε πάνω από την Αττική, αλλά και τα drones θα ελέγχουν τις μετακινήσεις των χιλιάδων οπαδών.

Τα μέτρα και οι 5 ομόκεντροι κύκλοι

Οι φίλαθλοι για να προσεγγίσουν το γήπεδο θα περάσουν από 5 ζώνες ελέγχου που θα παρουσιάζουν την εικόνα των ομόκεντρων κύκλων. Φυσικά κάνείς δεν μπορεί να προσεγγισει αν δεν έχει στα χέρια του το εισιτήριο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τα μέτρα, προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων (Fan Meeting Points), η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα, συνοδεία αστυνομικών, με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτόν το σκοπό. Ειδικότερα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Από εκεί από τις 18:30 θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσό», και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομικών.

Να σημειωθεί ότι οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Παράλληλα, για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο Ο.Α.Κ.Α. , ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσό».Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια Αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς το σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.

Το ειδικό εισιτήριο

Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Παρακαλούμε να είναι συνεργάσιμοι προς τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους ελέγχους που θα διενεργηθούν από αυτούς, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του, από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Συνεπώς, οι φίλαθλοι με την άφιξή τους στο γήπεδο θα κατευθύνονται στα ανάλογα σημεία πρόσβασης θεατών ενώ θα κληθούν εκ νέου να επιδείξουν το εισιτήριό και την ταυτότητά τους και θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο. Στα εισιτήρια που έχουν λάβει μέσω της εφαρμογής της UEFA υπάρχουν όλοι οι σχετικοί όροι καθώς και τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο βρεθεί να κατέχουν οποιοδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο, θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται σε αστυνομική υπηρεσία.

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής, με τον αντίστροφο τρόπο δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας.

Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί για τη μετακίνηση, την ημέρα του αγώνα συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και μελών των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version