Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Οι κοινοί αντίπαλοι των δυο ομάδων και η αήττητη διαδρομή των «βιόλα» ως τον τελικό του Conference League

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Οι κοινοί αντίπαλοι των δυο ομάδων και η αήττητη διαδρομή των «βιόλα» ως τον τελικό του Conference League
Reuters

Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα “μονομαχήσουν” το βράδυ της Τετάρτης (29.05.2024, 22:00, Newsit.gr) στην AEK Arena για το τρόπαιο του Conference League. Ο δρόμος των «βιόλα» έχει αρκετούς… κοινούς σταθμούς με αυτό των Πειραιωτών.

Η Φιορεντίνα φτάνει για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Conference League και κόντρα στον Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να μην επαναλάβει τα “λάθη” που έκανε την περασμένη σεζόν κόντρα στη Γουέστ Χαμ στον τελικό της Πράγας, όταν και ηττήθηκε με 2-1, έχοντας προηγηθεί.

Οι “βιόλα” πραγματοποίησαν μια εξαιρετική και… σχεδόν αήττητη πορεία στη φετινή διοργάνωση, φτάνοντας στον ιστορικό τελικό της “AEK Arena”.

Το ευρωπαϊκό “ταξίδι” της Φιορεντίνα ξεκίνησε από τον τελευταίο προκριματικό γύρο του Conference League, με τη Ραπίντ Βιέννης να νικάει με 1-0 μέσα στην Αυστρία, αλλά να χάνει στο “Αρτέμιο Φράνκι” με 2-0.

Η ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο κληρώθηκε στο Group F των ομίλων του Conference League μαζί με τις Γκενκ, Φερεντσβάρος και Τσουκαρίτσκι (ομάδες που αντιμετώπισε και ο Ολυμπιακός, τη φετινή σεζόν), με το σύνολο του Ιταλιάνο να τερματίζει στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Θυμίζουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” απέκλεισαν τους Βέλγους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (1-0 εντός και 1-1 στη ρεβάνς). Στον επόμενο γύρο, οι Πειραιώτες απέκλεισαν την Τσουκαρίτσκι με δύο νίκες (3-1 εντός και 0-3 στη Σερβία) ενώ –για τα πλέι οφ του Conference League- απέκλεισαν την Φερεντσβάρος, επίσης με δύο νίκες (1-0 και 0-1).

Η Φιορεντίνα πέρασε απευθείας στους “16” του Conference League και εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με την Μακάμπι Χάιφα. Οι “βιόλα” έδωσαν το πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς εκτός έδρα και κατάφεραν να κάνουν ανατροπή στην ανατροπή και να επικρατήσουν με το εντυπωσιακό 4-3. Το 1-1 της ρεβάνς έδωσε στην ιταλική ομάδα το “εισιτήριο” για τους “8” του Conference League.

Στα προημιτελικά, η Φιορεντίνα αντιμετώπισε την Βικτόρια Πλζεν και χρειάστηκε την παράταση για να περάσει στους “4” της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0), ενώ η ρεβάνς της Φλωρεντίας κρίθηκε στον έξτρα χρόνο, μετά το 0-0 του 90λεπτου, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 2-0.

Οι ημιτελικοί με την Μπριζ ήταν ένα ποδοσφαιρικό… θρίλερ, με την Φιορεντίνα να χαμογελάει στο τέλος. Στη Φλωρεντία οι “βιόλα” ισοφαρίστηκαν δύο φορές, αλλά το τέρμα του Ενζολά στο 90’+1’, τους έδωσε τη νίκη με 3-2. Στη ρεβάνς του Βελγίου, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να πάρει το 1-1 που την έστειλε στην… OPAP Arena.

Η Φιορεντίνα κράτησε έτσι το αήττητό της από τη φάση των ομίλων του Conference League και μετά και έφτασε αήττητη στον τελικό και στο “μεγάλο’ ματς με τον Ολυμπιακό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις